Otopeni – 53,26%

Alegerile locale din Otopeni au adus în prim-plan o competiție electorală strânsă, cu șapte candidați pentru funcția de primar și 98 de candidaturi pentru Consiliul Local. În ciuda acestei competiții acerbe, alegătorii au decis să reconfirme primarul în funcție, Gheorghe Constantin-Silviu (PNL).

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.706

Pe lista candidaților care au încercat să îl înlăture pe Silviu-Constantin Gheorghe de la conducerea Primăriei Otopeni s-au numărat: Constantin Adrian-Cristian (PSD), Fortuna Veronica (AUR), Burdușa Ciprian-Octavian (Partidul Alternativa Dreaptă), Ganea Silviu-Petrișor (Forța Dreptei), Florea Valentin-Bogdan (PUSL), Velterean Răzvan-Marian (USR – Alianța Dreapta Unită USR – PMP).

Prezența la vot la cele 12 secții de votare amenajate în oraș a fost de 53,26%, ceea ce înseamnă că din cei 17.626 de alegători înscriși pe listele s-au prezentat la urne 9.388. 9.204 voturi au fost declarate valabil exprimate și 183 nule.

În ciuda competiției strânse, primarul în funcție, Gheorghe Constantin-Silviu (PNL), a fost reconfirmat pentru un nou mandat. Acest rezultat subliniază încrederea continuă a comunității în capacitatea sa de a conduce și de a dezvolta orașul Otopeni.

Constantin-Silviu GHEORGHE (PNL) 
53,55%, 4.929 voturi

Locul 2 – Răzvan-Marian VELTEREAN (Alianța Dreapta Unită Usr-PMP) –
25,65%, 2.361 voturi

Locul 3 – Adrian-Cristian CONSTANTIN (PUSL) – 10,91%, 1.005 voturi

Consiliul Local Otopeni

Număr de mandate – 19

Ponderea voturilor
valabil exprimate

PNL 8 mandate (40,65%)

Alianța Dreapta Unită USR – PMP
5 mandate (24%)

PSD 3 mandate (16,05%)

Ionescu Valeriu Andrei 1 mandat (5,29%)

AUR 1 mandat (5,28%)

PUSL 1 mandat (5,03%)

”Mulțumesc tuturor cetățenilor orașului Otopeni care, prin votul lor de la alegerile locale, mi-au oferit onoarea și responsabilitatea funcției de primar al orașului Otopeni! 

Totul se datorează cetățenilor din Otopeni care au înțeles cât de importante sunt unitatea și solidaritatea care dau forță unui autentic spirit comunitar. Suntem o comunitate formată în spiritul libertății și demnității, o comunitate care întotdeauna va ține capul sus. Sunt onorat de votul dumneavoastră și vă asigur de respectul meu și de faptul că voi îmi voi face datoria cu dedicare pentru comunitate și cu bucuria de a fi întotdeauna în mijlocul dumneavoastră! Sunt mândru să fiu otopenar! Împreună suntem mai puternici!”, a transmis primarul Silviu Constantin Gheorghe.