Pantelimon – 41,82%

Pantelimon, 9 iunie 2024, ora 14.00, atmosfera la secțiile de votare (63-74) amenajate în incinta Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Pantelimon era plină de dorințe de bine. Toți cei prezenți aveau un gând comun: să-și exprime votul pentru a contribui, astel, la progresul și dezvoltarea continuă a orașului, începute în administrația condusă de edilul Marian Ivan.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.706

”Procesul de votare se desfășoară surprinzător de bine și în condiții foarte bune. Am avut o participare constantă, fără pauze. Cam 20% dintre alegătorii înscriși pe listele permanente și-au exprimat deja votul. Am avut votanți din toate categoriile de vârstă, cu o prezență mai pronunțată a vârstnicilor – dimineața, și a tinerilor, mai târziu. Comparativ cu alegerile anterioare, prezența la vot în secția noastră este așa cum ne așteptam. Nu am înregistrat niciun incident sau neînțelegere”, ne-a explicat Mihaela Ghinea, reprezentant al secției de votare 71 din Pantelimon.

Pentru pantelimonenii cu drept de vot – 26.651 de persoane s-au amenajat în oraș 17 secții de votare, iar la urne s-au prezentat 11.105 alegători. 10.753 voturi au fost declarate valabil exprimate, iar 352 nule. Competiția pentru funcția de primar al orașului Pantelimon, în care s-au înscris patru candidați: edilul în funcție Marian Ivan (PNL – Alianța Electorală PSD – PNL), Ionuț Alexa (USR – Alianța USR – PMP – Forța Dreptei), Carol Goghie (Partidul Patrioților) și Alexandru Strîmbeanu (AUR) a fost câștigată mai mult decât detașat de Marian Ivan, care a adunat 7.796 de voturi, adică un procent de peste 70% din totalul voturilor valabil exprimate.

Marian Ivan (PNL)  
72,50%, 7.796 voturi

Locul 2 – Ionuț Alexa (Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei) -13.33%, 1.434 voturi

Locul 3 – Alexandru Strîmbeanu (AUR) – 11,23%, 1.208 voturi

Consiliul Local Pantelimon

Număr de mandate – 19

Ponderea voturilor
valabil exprimate

Alianța Electorală PSD-PNL
13 mandate (64,25%)

AUR 3 mandate (15,23%)

Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei 3 mandate (14,99%)

”Mulțumesc tuturor locuitorilor orașului nostru care au ieșit la vot și și-au exprimat opțiunea pentru viitorul Pantelimonului! Această victorie nu este a mea, ci aparține fiecărui locuitor care a susținut proiectele noastre comune, care a ales siguranța și dezvoltarea continuă. Este o victorie a celor care știu cât de important este să investim în viitorul copiilor noștri. Mulțumesc fiecărui om care a ieșit la vot, fiecărei persoane care a contribuit în această campanie electorală. Peste 72% din cei care și-au exercitat dreptul de vot m-au reales în funcția de primar. Acest lucru mă face să cred că Pantelimonul este o comunitate responsabilă, unită și frumoasă! Rămânem împreună, pentru Pantelimon!”, a transmis primarul Marian Ivan.