Incidente „electorale”, în orașul Voluntari

Deputatul Florin Secară povestește, într-un comunicat, că, sâmbătă dimineața, în timp ce încerca să stea de vorbă cu cetățeni din Pipera, a constatat că este urmărit de „un grup de oameni turbulenți, protejați de Poliția Locală”. Parlamentarul susține că, dându‑și seama că se poate declanșa un potențial conflict, s-a urcat în mașină, vrând să se îndepărteze de aceștia. Acei oameni, spune Secară, s-au aşezat în faţa maşinii, blocându-i astfel retragerea, în timp ce îi adresau expresii injurioase. 

Poliția, acuzată că ține partea agresorilor

Deputatul povestește că, după ce a telefonat la numărul de urgenţă 112, sesizând că este agresat de un grup de huligani, a constatat că şi reprezentanţii Poliţiei Naţionale sosiţi la faţa locului erau „pe-o mână cu agresorii”. Mai mult, afirmă acesta, a fost bruscat de agresori sub ochii poliţiştilor, iar reprezentanţii legii  au pretins că nu au văzut nimic, și au susținut  că ei nu sunt bodyguarzi. La faţa locului, a ajuns între timp şi şeful Poliţiei Române din Voluntari, care şi-a încurajat subordonaţii să îl hărţuiască pe deputatul PNL, ignorându‑i cu desăvârşire pe cetăţenii violenţi. Parlamentarul încolţit le-a spus poliţiştilor că va suna din nou la 112, iar aceştia l-au ameninţat  că, dacă sună la numărul de urgenţă, îl vor amenda, lucru care s-a şi întâmplat. Alături de Secară, au fost amendaţi şi tinerii care îl însoţeau pe acesta la discuţiile cu locuitorii cartierului Pipera, din oraşul Voluntari. Lucrurile s-au liniştit abia când la faţa locului au ajuns, în urma celui de-al doilea apel telefonic al lui Secară la 112, reprezentanţii Jandarmeriei Române. Florin Secară a declarat că va formula «plângeri împotriva poliţiştilor care şi-au dat mâna cu huliganii în republica lui Florentin Pandele» şi că «este inadmisibil ca, în 2016, chiar şi poliţia naţională, Poliţia Română, să fie aservită interlopilor care protejează interesele mafiote ale unui mărunt dictator local»”.

 

Marian Petrache ia atitudine

Prim-vicepreședintele Partidului National Liberal, Marian Petrache, într-un comunicat de presă remis redacției PSnews.ro, vine cu un atac dur la adresa ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă. Potrivit lui Petrache, Poliția Română a intervenit în scandalul în care a fost implicat Florin Secară, în „favoarea agresorilor”. „Sâmbătă, 19 martie, candidatul PNL la Primăria Voluntari, domnul Florin Secară, a fost agresat de un grup de indivizi. Solicitată, prin apel la 112, să intervină, Poliția Română a intervenit….. în favoarea agresorilor! Domnul Florin Secară va depune luni, 21 martie, o plângere la Poliția Ilfov în legătură cu această agresiune. Domnule ministru al Afacerilor Interne, Petre Tobă, așteptăm să interveniți potrivit prevederilor legale și să informați opinia publică asupra rezultatelor cercetărilor, dar și a măsurilor luate”, se arată în comunicat.

Primarul
Florentin
Pandele dă replica

La rândul său, într‑un comunicat, primarul Pandele îl acuză pe Secară că nu cunoaşte legea sau, dacă o cunoaşte, o încalcă.

„Am aflat cu surprindere din presă că un deputat de Vrancea ar fi fost azi agresat, în timp ce își făcea campanie electorală prin Voluntari. Sunt uimit că domnul respectiv, deși este parlamentar, nu cunoaște legea sau, dacă o cunoaște, o încalcă. Campania electorală începe cu o lună înainte de alegerile locale din 5 iunie, adică la începutul lunii mai. Strategiile candidaților fără notorietate și credibilitate sunt arhicunoscute : își înscenează un incident, pentru a apărea în presă. Mai mult, deputatul este cel care l-a amenințat pe un polițist de la Poliția Națională că îl dă afară din serviciu. Cu siguranță, campania negativă pe care o promovează acest domn nu va ține loc de program electoral și proiecte pentru cetățeni. Îmi rezerv dreptul de a-l acționă în instanță pe acest deputat turbulent, pentru minciunile, calomniile și dezinformările proferate la adresa mea”, se spune în comunicatul primarului din Voluntari.