Trei persoane au murit și alte opt sunt rănite la Stockholm după ce un camion a intrat vineri în mulțimea  și unul din cele mai mari magazine de pe o stradă comercială din centrul orașului, relatează presa suedeză, iar poliția suspectează un atac terorist.

Camionul a lovit mai multe persoane și s-a izbit într-un magazin, iar poliția suedeză și martori citați de presă au mai precizat că a primit informații privind posibile focuri de armă, dar că nu există încă o confirmare. Se pare că un bărbat care purta o mască ar fi furat camionul care a intrat în mulțime, în timp ce șoferul descărca marfă.

Autoritățile le cer localnicilor să stea în casă și să evite zona centrală. Zona din jurul Parlamentului și în jurul instituțiilor importante au fost securizate. Stația de metrou din centrul orașului a fost evacuată după ce presa a speculat că acolo ar fi fost văzut suspectul în cazul acestui atentat. De altfel, metrou a fost oprit în tot orașul.

Potrivit postului public de radio, trei persoane au murit în incidentul care s-a produs în apropierea unui mare magazin, la intersecția dintre o mare arteră și cea mai frecventată stradă pietonală din capitala Suediei.

„Un vehicul a rănit mai multe persoane pe (strada) Drottningatan”, a declarat pentru Reuters purtătoarea de cuvânt a poliției, Towe Hagg.

Postul public de radio a relatat că trei persoane au murit în incident, potrivit Reuters.

Incidentul s-a produs în jurul orei 13.00 GMT.