Mici domnişoare în costum de gimnastică, karatişti în kimonouri apretate sau majorete cu aplomb s-au adunat vineri seară, pe 5 decembrie, în sala de sport din faţa Judecătoriei, pentru o demonstraţie de forţă sau talent. Mulţi? Puţini? Peste 600 de copii cu instructorii lor, părinţii şi bunicii. Noroc că sala e mare ! De fapt, era serbarea organizată în cinstea a 3 ani de la înfiinţarea Asociaţiei şi a lui…Moş Nicolae.

« 3 ani de Voinţă »

Adunată pe două laturi ale sălii de sport, mulţimea de copii cu echipamente sportive albe, galbene, albastre face parte din grupele celor 18 discipline sportive din cadrul AS Voinţa Buftea, după cum îmi poveşte preşedintele Asociaţiei, Ion Tatulică, mândru de cele mai recente rezultate : 3 medalii de aur şi 3 de argint la Jiu Jitsu, 5 medalii de aur, 2 de argint şi una de bronz obţinuţi de copiii de la SAMBO la Cupa României şi de la cel mai nou coleg, antrenorul de karate  Dan Tamaş, 3 medalii de aur, 3 de argint şi 3 de bronz obţinute la Cupa României, în doar 6 luni de când este la AS Voinţa Buftea. Prilej minunat, o dată în plus, pentru ca primarul Gheorghe Pistol să li se adreseze:  «Am plăcerea să fiu alături de dvs.înaintea unei mari sărbători, aceea a sfântului Nicolae. Sărbătorim 3 ani de prietenie, pasiune şi rezultate bune. Sportul face parte din viaţa comunităţii, iar noi avem datoria să ne implicăm în această direcţie. Timpul petrecut în această Asocia­ţiei, ne-a ajutat să devenim ca o familie în care găsesc modele de viaţă şi lecţii de conduită şi, exact ca într-o familie, vă datorez respect, admiraţie şi împărtăşesc cu voi bucuriile şi succesele fiecăruia. Împreună vreau să ne adunăm toate amintirile care au dus la 3 ani de Voinţă. Astăzi am reuşit să aducem laolaltă prezentul şi viitorul valorilor sportului buftean, pentru că mari satisfacţii ne-au adus disciplinele clubului. Înainte de înfiinţarea acestei asociaţii în oraşul Buftea, se practica puţin sport, dar, acum,  când vezi atâtea medalii şi rezultate bune, te impresionează. Noi luptăm să creăm caractere pentru că, înainte de toate, aceşti sportivi sunt elevi. Sportul le dă posibilitatea să nu cunoască jumătăţile de măsură, ceea ce este foarte util în viaţa de zi cu zi a elevilor. Astăzi, la ceas aniversar, vă mulţumesc tuturor pentru prezenţă, mă bucur că sportul vă înteresează, pentru că sportul înseamnă sănătate.  Dragi copii, vă urez succes! Dragi îndrumători, vă doresc să identificaţi pe mai departe valori sportive în oraşul nostru. Dragi părinţi şi bunici, vă transmit sănătate şi vă mulţumesc că aveţi răbdarea de a vă aştepta copiii în timpul orelor de sport. Nu în ultimul rând, mulţumesc conducerii Asociaţiei pentru chibzuinţa de care a dat dovadă, pentru că am plecat la un drum lung împreună şi ne-am propus să ridicăm ştacheta sportului buftean, la rang de campioni. Întotdeauna vă voi fi alături. Tuturor vă doresc tot ce este mai bun şi la mulţi ani!»

Sărituri şi dansuri, forţă şi graţie

Primii care au evoluat în faţa numeroasei asistenţe au fost copiii de la grupa de gimnastică acrobatică, antrenaţi de Ion Tudusciuc, autor de cărţi şi modelator de caractere prin sport. 15 minute în care întâi cei mai mici au executat sărituri simple, urmaţi de cei mai ­mari, toţi în uralele şi ovaţiile publicului. Şi privindu-le evoluţia, nu mă gândesc decât la munca uriaşă pe care profesorul Tudusciuc o face cu fiecare copil pentru o simplă săritură. Momentul de gimnastică aerobică ce a urmat, coordonat de profesoara Mihaela Oprea, a oferit şi copiilor şi publicului să se mişte în ritmul unei melodii celebre, «Feliz Navidad», a trupei Boney M.  Arta supleţei, cum se traduce jiu jitsu ne-a fost apoi demonstrată de sportivii profesorului Marian Marcu şi am înţeles, o dată mai mult, de ce şi-au meritat medaliile. Karatiştii profesorului Dan Tamaş au smuls şi ei ropote de aplauze şi flash-uri ale blitzurilor, nu doar pentru simpaticele strigăte de luptă, ci şi pentru faptul că printre ei era şi cea mai mică sportivă din sală, Bianca Târnaru, de numai 4 ani, o păpuşă. Serbarea a fost încheiată de «Steluţele Voinţei», coordonate de Daniela Pistol, majorete cu experienţă şi mult drag de a dansa, ce au evoluat  departe de profesoara lor, dovadă a multor repetiţii şi a standardului la care au ajuns. Într-un final, o serbare minunată, ce ne-a încărcat pe toţi cu bună dispoziţie şi energie transmise de copii.  

Recompensa Moşului

Ca de fiecare dată, recompensa dulce specifică sărbătorii i-a revenit primarului Gheorghe Pistol, care a adus din partea lui Moş Nicolae peste 600 de pungi pentru copiii Asociaţiei Sportive Voinţa. Mare parte dintre cadouri au fost înmânate antrenorilor, dar multe dintre ele au fost oferite de primar, într-un tur (aproape) de forţă  al sălii, în care copiii şi părinţii vroiau neapărat să aibă o amintire fotografică cu reprezentantul lui Moş Nicolae. «Sunt liniştit şi fericit acum», spune primarul în sala aproape goală în care încă ne mai aflam, după ce toată lumea a plecat. Şi vorbele se aşază, parcă, literă cu literă, peste reuşitele întipărite deja în sufletul sălii.