Liderul PNL Crin Antonescu a susţinut, miercuri, la Iaşi, că personal nu susţine ideea renunţării la mandatul şefului statului de cinci ani, opinie simi-lară cu a lui Victor Ponta, precizând că recuplarea alegerilor prezidenţiale cu cele parlamentare favorizează partidele cu candidaţi puternici. 

“Cinci ani mie îmi par lungi, parcă e mult cinci ani, pe de altă parte, revenirea la patru ani ar însemna din nou conjugarea alegerilor parlamentare cu cele prezidenţiale”, a explicat preşedintele PNL.

„(…)Am văzut care sunt caracteristicile şi gusturile noastre electorale, ale noastre ale românilor în general, e foarte clar, vedem asta de la alegerile pentru primării, am văzut asta şi de la alegerile prezidenţiale, indiferent cine a câştigat, cine a pierdut, e clar că sunt candidaţi care tractează. Şi nu este normal ca un candidat foarte valoros, hai să vă dau un exemplu (…) un candidat puternic, Traian Băsescu a gonflat, aşa cum s-a văzut până la urmă în chip artificial, un partid, PDL, care a ajuns la 30%, când el nu avea mai mult de, hai să zic generos, un 15% pe structurile sale, pe ceea ce avea el de spus societăţii. Deci probabil că vom merge pe cinci ani”, a susţinut Antonescu. El a ţinut să precizeze că această poziţie a USL nu este definitivă şi asumată oficial, însă la momentul revizuirii Constituţiei discuţiile se vor purta inclusiv cu partidele din opoziţie. Totodată, preşedintele PNL a mai afirmat că în situaţia organizării alegerilor prezidenţiale simultan cu cele europarlamentare există posibilitatea ca PSD şi PNL să participe în alegeri pe liste separate, dar varianta mai probabilă este aceea a listelor comune.