Cu ocazia participării la un eveniment organizat de Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, prilejuit de sărbătorirea 154 de ani de la Unirea Principa-telor Române, ministrul de Interne, Radu Stroe a afirmat că situaţia actuală a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) reprezintă doar un pas către nor-malizarea, dar şi modernizarea activităţii instituţiei.

“Să nu uităm că Ministerul Afacerilor Interne nu este doar instituţia care, prin natura problemelor cu care se confruntă recent, a fost centrul atenţiei me-dia, ci este acea instituţie care de-a lungul timpului a garantat liniştea şi siguranţa românilor. Instituţia pe care am onoarea să o conduc a reuşit să-şi re-zolve de-a lungul timpului toate problemele, indiferent de natura lor, iar situaţia actuală, cu toate dificultăţile şi problemele ei, privită în context istoric, este doar un pas către normalizarea, dar şi modernizarea activităţii Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat Radu Stroe. 

În altă ordine de idei, el şi-a exprimat încrederea că studenţii Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” se vor forma pentru a fi profesioniştii de mâine şi că angajaţii MAI îşi fac datoria cu onoare, în pofida sacrificiilor, restricţiilor şi dificultăţilor pe care le presupune meseria lor. 

“Sunt conştient că, pe alocuri, mai sunt şi excepţii de la această regulă, aşa cum sunt convins că majoritatea onestă şi profesionistă a cadrelor din MAI îi va elimina din sistem, aşa cum e normal, pe cei care nu-şi fac datoria. (…) Nu uitaţi că numai uniţi vom depăşi orice dificultăţi”, le-a spus Stroe reprezentanţilor MAI prezenţi la eveniment.