Băi Marinescule, hai să ne cărăm de la primărie că ne castrează DNA-ul
Primăria Buftea a oferit în S.E.A.P. (Serviciul Electronic de Achiziţii Publice) un contract pentru sterilizarea (fără a se pomeni vreo vorbă şi de­spre gestionarea, adăpostirea, strângerea, etc) câinilor fără stăpân de pe raza oraşului Buftea. Valoarea contractului este nici mai mult, nici mai puţin, decât 161.290 lei şi a fost atribuit unicei firme care s-a prezentat la licitaţia înscrisă pe site-ul de licitaţii publice e-licitaţie.ro.
S.C. B&G Total Expres S.R.L, cu sediul în Mogoşoaia, având ca principal obiect de activitate “întreţinerea şi repararea autovehiculelor”, conform ­site-ului specializat vrăjitorul.eu, are aşadar un contract cu valabilitatea de un an de zile, timp în care Stoica şi acoliţii săi speră că Buftea va rămâne fără câini. Evident ne referim la patrupede, nu la câinii bipezi, dintre care mulţi vor rămâne fără stăpân după alegerile din iunie, când se vor duce unde a înţărcat mutul iapa, după primarul lor, Ion Stoica.
Este interesant cum o firmă aflată în pragul insolvenţei, având înregistrate datorii de 277.344 lei, la care se adaugă o pierdere netă de 36.895 lei, la o cifră de afaceri de numai 30.519 lei, are habar de Serviciul Electronic de Achiziţii Publice, participă la o licitaţie şi culmea, o mai şi câştigă, asigurându-şi un contract în valoare de 161.290 lei.
Mai mult, la capitolul creanţe, firma respectivă are un debit de 38.020 lei, la care mai trebuie avută în vedere o cifră de minus 161.613 lei la capitolul “capitaluri”. Aşadar, cei 161.290 lei pe care firma îi va încasa de la Buftea vin ca o mănuşă, nu-i aşa?
Cam miroase a făcătură, mai ales că la prima licitaţie cu acelaşi obiect, nu s-a prezentat nimeni, iar la cea de a doua, încheiată la data de 30.05.2011, cu numărul  296331, s-a prezentat numai  S.C. B&G Total Expres S.R.L, care a hotărât brusc că de la schimbat bucşe şi amortizoare, la castrat câini nu e decât un pas, că scule oricum au la un autoservice. Mai mult, valoarea contractului nu trebuie să rămână fixă. Aşa cum obişnuieşte Consiliul local Buftea, sub bagheta echipei de conducători Ion Stoica-Radu Titus Marinescu, întotdeauna se mai aprobă unul-două acte adiţionale de suplimetare a sumelor iniţiale, ca să fie toată lumea mulţumită.
Nu ştie nimeni cum s-a stabilit suma care s-a alocat de la bugetul local şi cât costă efectiv sterilizarea unui amărât de câine, însă dacă luăm ca bază de calcul un număr de 1.000 de animale, fiecare dintre ele va costa bugetul local 161 de lei, adică cam cât ar costa la orice cabinet veterinar din oraş. Mare afacere, ca de obicei! Însă ne-am obişnuit, pentru că şi anul trecut, fix aceeaşi sumă a fost alocată, tot de la buget, pentru acelaşi obiectiv, iar primarul Ion Stoica s-a grăbit să pună eşecul operaţiunii în cârca cetăţenilor, care chipurile, ar aduce şi ar adăposti patrupede prin toate colţurile din Buftea. Radu Titus Marinescu a aprobat tacit, în timp ce consilierii PSD au votat cu toată inima, că doar le-o cerea şeful cel mare, Ion Stoica. Cum s-a rezolvat problema câinilor, se vede cu ochiul liber prin Buftea.
Cronicarul Grigore după Ureche