Tra­di­ția dovlecitului, ajunsă la cea de a cincea ediție, a adus și anul acesta, în Târgușorul Brâncovenilor, din Parcul Mo­go­șoaia, meș­teri mici și mari, care nu au ținut cont de capriciile vremii și au muncit cu pasiune pentru a sculpta și crea cele mai haioase personaje, demne de un adevărat Halloween.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 375, ediția print

Și tocmai pentru le dovedi vrăjitoarelor vântului, frigului și ploii că nu e după voia lor, copiii și părinții s-au mobilizat, cot la cot cu organizatorii, adică Primăria comunei Mogoșoaia, și au reușit să aprindă Poteca dovlecilor fermecați, nu doar o dată, ci două seri la rând, sâmbătă și duminică. Evenimentul în sine a fost programat doar pentru ziua de sâmbătă, 28 octombrie, dar cum prognoza meteo și-a făcut de cap, părând că vrea să strice planurile de distracție ale specialiștilor în dovlecit, organizatorii au decis să prelungească evenimentul și duminică, când norii s-au mai risipit și vântul a scăzut în intensitate. Două tone de dovleci, o frumusețe, au fost puși gratuit la dispoziția tuturor celor care au sosit la dovlecit, atât din Mogoșoaia și localitățile învecinate, cât și din București.

Artiștii au primit kituri de dovlecit

Munca efectivă, care a constat nu doar în sculptare, ci și decorarea dovlecilor fermecați, a început sâmbătă la prânz, după ce fiecare artist și-a ales cu profesionalism materia primă. Pentru că frigul, și mai ales vântul, dădeau ceva bătăi de cap, organizatorii au decis ca atelierele de dovlecit să fie organizate în căsuța de lângă aleea principală. Specialiștii în dovlecit au primit câte un kit de dovlecit ce conținea un cuțit, o lingură și saci de gunoi și au fost atent monitorizați de organizatori, ca nu cumva să aibă de suferit vreun degețel. Pentru ca situația să fie cu adevărat sub control, pe tot parcursul evenimentului, un echipaj al serviciului de ambulanță a fost în preajmă.

Teatru și spectacol de magie

Cum din când în când și artiștii au nevoie de pauze, cei mici s-au putut delecta cu un spectacol de magie ”TeoMagic Halloween” și spectacolul de teatru „Aventurile din Pădurea fermecată”. Seara, magia s-a produs în Târgușorul Brâncovenilor, iar toți cei prezenți au fost martorii unui spectacol al creativității și veseliei, după ce Poteca dovlecilor fermecați a apărut, ca prin farmec.