Deși proaspăt apărut pe scena politică, sau poate tocmai de aceea, în PPDD se duc lupte acerbe pentru ocuparea unui post cât de mic de conducere. Cel mai bine, lupta pentru posturi în PPDD se vede la nivelul de jos, în comune sau orașe mai mici.

În PPDD a început a se practica de curând un nou joc de societate, de‑a veteranul şi bibanul. Mai exact, un mic război surd între cei care au apucat să ajungă primii la se­diul central al PPDD şi să spună că vor să înfiinţeze o filială la ei în localitate, şi cei care au venit o idee mai târziu. Primii, chit că au doar pa­tru clase și poate nu îi ajută nici felul de a se prezenta în societate, au pretenția de a fi  cel puțin președintele filialei locale a PPDD și nu ar accepta în ruptul capului să promoveze pen­tru funcțiile de primar sau consilieri pe cei care bat timid la porţile afirmării, majoritatea oameni bine pregătiți sau cu potență financiară. Culmea, mulți dintre “vete­rani” ori nu dispun, ori au, dar nu vor să ajute sub nici un chip, din punct de vedere material, partidul sărac al lui Dan Diaconescu, spunând că așteaptă să li se dea totul de-a gata “de la centru”. Un astfel de caz, emblematic s‑ar putea spune, pentru PPDD, se desfășoară de ­luni bune în orașul Pantelimon, acolo unde o femeie simplă spre blondă simte că a făcut afacerea vieții ei când s-a înscris în PPDD. S-a instaurat președinte de filială, neavând la acea vreme contracandidați și nu dă voie la nimeni să încerce să emită pretenții. Sucursala din Pantelimon este afacerea ei proprie și tot încearcă să o vândă celui care dă mai mult. Întâi i-a fost oferită, ca la piață, cu tot cu postul de președinte de filială unui influent om de afaceri din oraș. Acesta, trăit după 1990 mai mult în America, fără dosar politic și cu situație financiară prosperă, a refuzat oferta, adică nu a vrut să dea 6-7.000 de euro cât i se ceruse, sperând că într-un partid tânăr, cu ambiții de partid curat nu se practică astfel de măgării și că valoarea individuală este apreciată. Când a văzut micuța Ana Pauker din Pantelimon că nu merge cu americanul, a căutat alt fraier, identificat în persoana unui viceprimar care s‑ar vrea şi el măcar odată în viaţă primar, dar care a pierdut mereu la alegeri.

Omul este atât de bun, încât la alegerile din 2008 a plătit pentru 6.000 de voturi şi s-a ales doar cu 1.200, şi alea căpătate probabil în contul partidului pe ale cărui liste era la acea vreme. Culmea, ofertantul numărul doi tocmai fusese “ejaculat” din PSD Ilfov tocmai pe motiv că vrea musai să candideze la postul de primar, chit că nu are nici cea mai mică şansă. Cum conducerea PPDD a prins de veste, ca să nu bată la ochi, marea patroană de filială a venit şi cu ofertele 3 şi 4, una mai tare ca alta: o procesomană care a vrut cu tot dinadinsul să-l bage la puşcărie pe fostul primar, dar se judecă oricum cu oricine are altă părere faţă de a ei şi un consilier local căruia îi cam filează o lampă la mansardă. Aşteptăm cu interes să vedem la ce preţ va vinde mica Pauker filiala şi mai ales către ce partid.