Trenurile de metrou circulă în regim normal pe toate magistralele, în deplină siguranţă, a anunţat Metrorex, care a dorit să precizeze că îndeplineşte toate cerinţele pentru transport, recomandând călătorilor să fie atenţi, pentru a nu călca greşit în spaţiul dintre peron şi vagonul trenului.

Comunicatul companiei vine în urma anunţurilor Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu privire la închiderea staţiei Piaţa Victoriei, care au creat neîncredere în rândul cetăţenilor care utilizează transportul de călători cu metroul.

Inspectorii ANPC au întreprins un control pe 28 ianuarie, ca urmare a reclamaţiei unei călătoare referitoare la o situaţie petrecută pe 12 ianuarie 2016 şi reclamată la ANPC pe 20 ianuarie. Reclamanta afirma că şi-ar fi prins piciorul între tren şi marginea peronului la staţia Piaţa Victoriei.

„Pentru informarea corectă a călătorilor, Metrorex are elaborate reguli de călătorie cu metroul afişate în toate trenurile şi staţiile de metrou. Astfel, la regula 11 veţi regăsi: ”La oprirea trenului în staţie, călătorii care ies din vagoane au prioritate faţă de cei care intră. Se recomandă atenţie la intrarea şi ieşirea din tren pentru a nu călca greşit în spaţiul dintre peron şi vagon”. Cerem scuze călătorilor pentru disconfortul provocat de ştirile difuzate de ANPC în mass-media“, se precizează în comunicat.

 

Metrorex menţionează, totodată, că societatea are autorizaţie de la Autoritatea Feroviară Română care atestă că îndeplineşte cerinţele necesare efectuării transportului de călători pe liniile de metrou, în condiţii de siguranţă a circulaţiei.