Numărul focarelor de pestă porcină africană a urcat la 278, după ce 8 focare noi au fost înregistrate în perioada 14 – 20 mai 2020, arată datele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit unui comunicat al instituţiei, din data de 22 mai, pesta porcină africană (PPA) evoluează în 154 de localităţi din 24 de judeţe, cu un număr de 278 de focare (dintre care 4 focare în exploataţii comerciale). În alte 17 judeţe au fost diagnosticate doar cazuri la mistreţi.

Cele 8 focare noi sunt în judeţele Teleorman (2), Sălaj (un focar), Buzău (un focar), Dolj (un focar), Bacău (un focar), Mehedinţi (un focar într-o fermă comercială) și Olt (un focar într-o fermă comercială).                 Până vineri, 22 mai, au fost despăgubiţi 15.118 proprietari, valoarea totală a plăţilor fiind de 440,931 milioane de lei.

De la începutul acestui an, în Europa, pe lângă România, au fost diagnosticate focare de PPA în: Bulgaria, Ucraina, Belgia, Estonia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Serbia, Slovacia, Ucraina și Grecia.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.500