Plăţile pentru sprijinul cuplat în sectorul vegetal vor începe din 16 mai, a anunţat, săptămâna trecută, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

„Măsura privind sprijinul cuplat vegetal are un plafon maxim de 85 de milioane de euro (85,5 milioane de euro n.r.) și plăţile vor începe din 16 mai. De ce din 16 mai? Pentru că în 15 mai sunt încă termene limită de depunere de către fermieri a unor documente specifice la unele culturi, cum ar fi hameiul sau cartoful sămânţă. Din 16 mai vor fi autorizaţi la plată toţi fermierii eligibili pentru această măsură”, a spus Oros.

Astfel, în data de 16 mai 2020 vor fi autorizaţi la plată fermierii eligibili, vor începe transferurile în contabilitate a centralizatoarelor venite de la judeţe, iar din data de 18 mai 2020 se vor face primele ordine de plată pentru beneficiarii sprijinului cuplat vegetal.

Guvernul a aprobat pe 30 aprilie plafoanele alocate măsurilor de sprijin cuplat în sectorul vegetal pentru anul de cerere 2019, valoarea totală a sprijinului fiind de 85,5 milioane de euro, echivalentul a 406,12 milioane de lei.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.499