Primarul comunei Periș, Albu Anghel, a anunțat demararea lucrărilor la Grădinița Brătulești, o unitate de învățământ preșcolar mult așteptată de părinți și care va funcționa cu program prelungit. 

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 576

După cum o și declară, Grădinița Brătulești reprezintă unul dintre proiectele de suflet ale edilului din Periș, care este preocupat să găsească cât mai multe soluții eficiente prin care să poată oferi părinților posibilitatea de a-și ține copiii în siguranță și într-un mediu cât mai prietenos, cât timp ei sunt la muncă.

Grădinița  Brătulești va fi cea de a treia instituție de învățământ preșcolar cu program prelungit, din cele opt unități de profil din comuna Periș, celelalte cinci fiind cu program normal. 

”De anul viitor, ne îndreptăm atenția și către grădinița din satul Buriaș, pentru a înființa o grupă cu program prelungit”, a precizat edilul.

Trei grupe pentru 60 de copii

Grădinița Brătulești, va fi disponibilă pentru cele trei grupe de vârstă preșcolară, respectiv grupa mică adică copiii cu vârsta de 3-4 ani, grupa mijlocie, adică copiii cu vârsta de 4-5 ani și, bineînțeles, grupa mare pentru copiii care se încadrează în palierul de vârstă 5-6 ani.

Fiecare grupă va fi alcătuită din maximum 20 de copii și va avea educatoare cu studii de specialitate și experiență în lucrul cu cei mici. Odată ce va deveni funcțională, grădinița va avea și câte o îngrijitoare pentru fiecare grupă, astfel încât pentru fiecare grupă să existe două cadre didactice care să îi asiste și să-i coordoneze pe durata întregii zile.

Eforturi pentru liniștea părinților

”Este necesar să facem cât mai multe unități de învățământ preșcolar pentru copiii din Periș. Voi depune toate eforturile pentru a-i mulțumi pe părinți”, ne-a declarat primarul Albu Anghel, adăugând că acesta este un serviciu foarte important pe care administrația locală trebuie să îl acorde părinților. De aceea grădinița va avea program prelungit și va fi dotată cu tot ce trebuie pentru confortul micuților și liniștea adulților.

Grădinița nouă se realizează în baza unui contract de asociere cu Consiliul Județean Ilfov, pentru Brătulești. Grădinița va fi gratuită pentru părinți, cheltuielile urmând a fi suportate din bugetul local. 

”Sunt oameni care nu au posibilitatea să ducă copiii în altă parte. Termenul de realizare este de 8 luni, astfel că sperăm că proiectul va fi finalizat la sfârșitul lunii iunie, astfel că din toamna anului viitor va funcționa. Deja  am cerut organigrama la inspectoratul școlar”, a mai spus primarul.

De altfel, primarul a anunțat că verifică stadiul lucrărilor pentru ca acestea să fie finalizate la timp. 

”La grădinița Brătulești sperăm ca anul acesta să putem turna placa, dacă timpul ne permite. Important este că avem finanțare”, a precizat edilul, adăugând că a fost verificat și stadiul lucrărilor la grădinița Periș, aceastea fiind aproape gata, asfel încât, cel mai probabil, ambele instiuții vor fi funcționale începând de anul viitor. Ambele au câte trei clase a douăzeci de copi”, a spus primarul. Edilul a adăugat că părinții interesați pot depune cereri de înscriere pentru ambele grădinițe la secretariatul Liceului Periș, secretariatul Școlii Brătulești și Cabinet Primar. 

Grădinița din Bră­tulești va avea o suprafață construită de 563,9 mp, regimul de înălțime fiind parter, și va fi prevăzută cu loc de joacă, spații verzi și 4 locuri de parcare.  Primarul ne-a asigurat că grădinița va avea toate sistemele de siguranță împotriva incendiilor prevăzute de lege, precum și un izolator și un cabinet medical, bucătărie și sală de mese.