Autoritatea de re­glementare în telecom ANCOM a anunţat că va reduce în acest an, în două etape, la 1 martie şi 1 septembrie, tarifele de interconectare pen­tru reţelele de telefonie mobilă şi fixă cu peste 30%.

Această decizie  ar putea avea ca efect scă­derea costurilor plă­tite de clienţi pen­tru convorbirile în afara reţelelor.

În urma finalizării consultării europene, Autoritatea Na­ţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a finalizat şi comunicat tuturor furnizorilor de telefonie fixă şi mobilă din Ro­mânia noile tarife ma­xime pe care aceştia le pot percepe pentru terminarea apelurilor telefonice în propriile reţele. Tarifele maxime vor scădea pe par­cursul acestui an cu peste 30%, în două etape.

Ţinând cont de noile reglementări, Cosmote, Orange, RCS&RDS, Rom­­telecom, Telemo­bil şi Vodafone vor practica, începând cu 1 martie, un tarif ma­xim pentru serviciile de termi­nare a apelurilor în reţele de telefonie mobilă de 0,0405 euro/minut. A doua etapă de reducere a tarifelor de terminare a apelurilor în reţelele de telefonie mobilă va avea loc la 1 septembrie, dată de la care se va practica un tarif maxim de 0,0307 euro/minut.

Pe segmentul telefoniei fixe, tarifele de interconectare vor avea o reducere totală cu aproximativ 31%  mai mică faţă de tarifelor actuale de terminare a apelurilor în reţelele de telefonie fixă.