Autostrada A2 București – Constanța a fost închisă în totalitate pe ambele sensuri de mers, din cauza vremii nefavorabile, anunță Inspectoratul General al Poliției Române.

De asemenea, DN3 și DN3 A au fost închise circulației rutiere, pe întreaga lungime.

Cod galben de ger în toată țara, până joi dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare Cod galben de ger, valabilă până joi dimineață la nivelul întregii țări.

Potrivit meteorologilor, de marți noapte de la ora 21:00 până joi dimineață la ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țării. Astfel, minimele nocturne se vor situa în general între—17 și—10 grade, iar maximele diurne vor fi negative, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, județele Constanța și Tulcea intră marți noapte la ora 22:00 sub Cod portocaliu de viscol și polei, la fel ca și alte cinci județe din zona Moldovei care vor fi afectate de ninsori și viscol.

Potrivit avertizărilor emise marți dimineață de Administrația Națională de Meteorologie, în intervalul 10 ianuarie, ora 22:00 — 11 ianuarie, ora 8:00, în județele Constanța și Tulcea, va fi în vigoare un Cod portocaliu de viscol și polei. În perioada menționată, vântul va sufla cu rafale de 70 — 80 kilometri/oră și se vor semnala ninsori puternic viscolite, dar și precipitații mixte ce vor depune polei.

De asemenea, în perioada 10 ianuarie, ora 23:00 — 11 ianuarie, ora 15:00, alte șase județe din zona Moldovei vor fi sub Cod portocaliu de ninsori și viscol. Astfel, în noaptea de marți spre miercuri (10/11 ianuarie) și în prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), în județele Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Buzău și Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70 — 80 km/h, troienind zăpada și reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Pe de altă parte, începând din seara zilei de marți, ora 21:00, și până miercuri, ora 21:00, a fost emis un Cod galben de ninsori moderate cantitativ și viscol pentru București și pentru județele Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu și Teleorman.

Citește și:Revin ninsorile și viscolul, gerul rămâne