Bugetul Primăriei Capitalei a fost aprobat

Pe 6 aprilie a.c., bugetul Capitalei pe 2015, mai mic decât cel de anul trecut (4,2 miliarde de lei, comparativ cu 5,2 miliarde de lei, bugetul anului 2014), a fost aprobat cu unanimitate de voturi de către CGMB.

Pentru realizarea podului hobanat necesar traversării râului Dâmboviţa pe direcţia A1 – Splaiul Independenţei, primă parte a obiectivului ”Penetrația Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București-Pitești”, s‑au aprobat 80 de milioane de lei, iar proiectului de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză de la două benzi, la patru, i s-au alocat 55 milioane de lei.

CGMB a mai aprobat și alocarea a 70 de milioane de lei pentru supralărgirea șoselei Prelungirea Ghencea pe o distanță de 3,5 km, între Str. Brașov și limita administrativ-teritorială de competență (Șos. de Centură). Lucrarea, incluzând aici și pasajul rutier ce supratraversează Șos. de Centură și calea ferată, va fi realizată de CNADNR. Și, nu în ultimul rând, pentru continuarea străpungerii Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, lucrare executată mai mult de jumătate, s-au aprobat, de asemenea, 70 de milioane de lei.

Infrastructură medicală

Bugetul Capitalei pe 2015 mai prevede bani pentru Spitalul Gomoiu, lucrare estimată a se finaliza în vară, fiind astfel primul spital de urgență pentru copii construit în București în ultimii 30 de ani. Dar și pentru „Reconstrucția, reamenajarea, modernizarea și echiparea Spitalului Clinic de Ortopedie – Traumatologie și TBC Osteoarticular – Foișor”.

Buget pentru sport

Pentru dezvoltarea infrastructurii sportive, bugetul aprobat cuprinde, printre cele mai importante investiţii, sala multifuncţională „Lia Manoliu” (17,5 milioane de lei) și reabilitarea Patinoarului Flamaropol (8,4 milioane de lei). 

Aproape 80 de milioane de lei pentru ­reabilitarea sediului vechi al PMB

Lucrările au început în 2010 și se vor termina în trimestrul III al anului 2015. Pentru finalizarea lor s-au alocat în bugetul pe 2015 – 77 milioane de lei. Inițial, consilierii au propus reducerea cu opt milioane de lei a bugetului alocat refacerii sediului vechi al Primăriei, dar Sorin Oprescu le-a explicat că lucrările trebuie finalizate și nu poate fi redus bugetul. La final, CGMB a votat pentru menţinerea sumei de 77 de milioane de lei.