Dragonul Roșu, din nou în atenția polițiștilor

Poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) au făcut, zilele trecute, 18 percheziţii la mai multe standuri din complexul Dragonul Roşu şi la membrii unei grupări conduse de un cetăţean chinez, care, prin 64 de firme fantomă, a produs o evaziune fiscală de peste trei milioane de euro.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Eco­nomice, sub coordonarea procurorilor PICCJ, au controlat, așadar, standurile din complexul Dragonul Roşu, dar au efectuat percheziții, în același dosar, și la adresele din Bucureşti şi Ilfov ale unor cetăţeni chinezi şi români.

 

Chinez prins în flagrant

”Activităţile infracţionale s-au derulat între 2013 şi 2015, existând indicii că faptele ilicite ar fi fost săvârşite de mai multe societăţi comerciale cu obiect de activitate similar, grupul infracţional fiind coordonat de un cetățean chinez”, a precizat un comunicat emis de Poliţia Română, dat publicității pe 7 aprilie. Ulterior, sumele de bani obţinute din evaziune erau transferate în China, prin intermediul unui cetăţean chinez, care folosea sucursalele unor bănci care funcţionează chiar în interiorul complexului comercial. De altfel, chiar în timpul controalelor, chinezul a fost prins în flagrant, în timp ce ducea la bancă o geantă cu bani.

 

La percheziţii au participat aproximativ 100 de poliţişti, acţiunea fiind sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale şi de luptători SIAS. De asemenea, în acţiune au fost implicaţi şi specialişti din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă.