Fostul președinte, Traian Băsescu a declarat că a ales să nu candideze pentru funcția de primar al Capitalei pentru că nu ar fi putut face acest lucru având calitatea de suspect într-un dosar în care este acuzat de spălare de bani, potrivit Agerpres.

„Este o mizerie fără limite, dar plecați de la premisa că, la sfârșitul mandatului, am făcut afir­ma­ția că am îngenuncheat vechiul sistem, dar nu l‑am făcut să dispară. El s-a manifestat premergător înscrierii mele în ­cursa pentru Primăria Capitalei și m-a pus în fața unei situații imposibile, și anume să candidez în calitate de suspect – lucru pe care nu-l puteam accepta, pentru că mi-aș fi negat tot mandatul meu de zece ani, la Cotroceni. Ce vă pot garanta, însă: este o minciună, un mod de a rezolva problemele politice pe care cei care încă se mai hrănesc din învățăturile lui Voiculescu, dar și slugile lui din instituțiile statului, îl fac. Este un joc murdar“, a afirmat Traian Băsescu.

 

Liderul PMP a mai spus că va face publică „povestea“ din acest dosar, adăugând că, în acest dosar „nu au cum să fie denunțuri“, dând ca exemplu activitatea sa din ultimii 20 de ani în importante funcții ale statului, și faptul că speră că Parchetul General se va pronunța până la alegerile din toamnă.