Benzile unice pentru mijloace de transport în comun vor fi lansate primăvara aceasta, pentru început cu marcaje orizontale, a anunțat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

”În această primăvară vom lansa benzile unice, benzile rutiere, pentru început cu marcaje orizontale, deci doar din vopsea, ulterior, la finalizarea licitației, și cu marcaje verticale, deci cu acei stâlpișori care marchează practic banda unică. Sunt necesare benzile unice și le vom aplica acolo unde atât Poliția Locală Municipală, cât și cele de la sector, de asemenea Poliția Capitalei și Brigada Rutieră, consideră că ajută la fluidizarea traficului și nu mai mult încurcă”, a spus Firea.

Ea a atras atenția că odată cu lansarea benzilor unice trebuie întărită și disciplina în trafic. ”Va trebui să facem echipă – autorități cu cetățeni – și să înțelegem că banda unică este pentru mijloace de transport în comun, taxiuri și pentru salvări, pompieri, mașini de urgență, dar nu și pentru celelalte autoturisme, pentru că atunci nu mai e bandă unică și nu am rezolvat nimic”, a concluzionat edilul.

Articol apărut în nr. 342 al Jurnalului de Ilfov