După ce a reușit să promoveze din liga a a III-a în liga a II-a, având apoi un tur de campionat impresionant pentru o nou promovată, ACS Berceni se poate lăuda acum cu încă un succes: Ștefan Stana, președintele clubului ilfovean, va fi reprezentantul eșalonului secund în Comitetul Executiv al FRF!

Ștefan Stana (foto) a fost ales ca membru al Comitetului Executiv al Federației în urma unei Adunări Generale a echipelor din liga a doua, care a avut loc la Brașov în week-endul trecut, decizia fiind necesară după ce mandatul lui Gheor­ghe Constantin a ajuns la final. Stana, ales pentru un mandat de patru ani, a fost și singurul candidat, el urmând a reprezenta interesele cluburilor din eșalonul secund în Comitetul Executiv împreună cu Auraș Brașoveanu, ales din vara trecută.

Interesant este faptul că Stana a fost, anul trecut, reprezentantul echipelor din Liga a III-a în Comitetul Executiv, dar cum ACS a promovat, a fost nevoit să își dea demisia!

Noul (și vechiul) „federal” a adus, în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu“ de la Sport Total FM, mai multe noutăți privind eșalonul secund, care se pregătește – din nou, pentru a câta oară? – de o adevărată revoluție. Concret, se dorește realizarea unei singure serii de 22 de formații și a unei Ligi puternice, care să negocieze, printre altele, și drepturile de televizare ale partidelor din eșalonul doi. 

“S-au discutat lucruri interesante, cum ar fi formatul campionatului următor. Se va renunţa probabil la sistemul cu play-off și play-out. Doleanţa majorităţii a fost să fie o singură serie, la început cu 22 de echipe și să se ajungă la una de 20“, a spus Stana. “La drepturile de televizare nu o să mergem separat. Am discutat să mergem la pachet. Dacă se va face o singură serie se va negocia pentru toate echipele”. Stana a anunțat că în momentul în care se va înființa Liga Profesionistă a eșalonului doi, și președintele acesteia va fi cooptat în Comitetul Executiv al FRF.

Continuă pe aceeași linie

ACS Berceni nu va face nici un cantonament extern, ci se va antrena la baza proprie, considerată a fi suficient de bine dotată pentru a satisface necesitățile perioadei de pregătire. “Încă nu am făcut niciun transfer. Mergem pe același lot ca și în tur. Nu plecăm în altă parte în cantonamente, atâta timp cât avem toate condiţiile aici la Berceni“, a mai spus Ștefan Stana.

În primul amical al anului pentru ACS Berceni, echipa condusă de Marin Dragea a remizat, 1-1, cu Dinamo, partida disputându-se pe terenul sintetic din complexul Berceni. Ilfovenii au început cu L. Marin – E. Nicu, Fâșie, C. Sandu, Pazon – Al. Stan, Al. Radu, Ghinea, Pivniceru – Pădureţu – Al. Nistor, până la final jucând și Meilă, V. Marin (de la Progresul Cernica), R. Gheorghe, A. Mihai, B. Mihalache, Al. Vasile, V. Ștefan, Teleoacă (de la FC Clinceni), Pătrașcu, Grigore, Corcoveanu, Ioniţă, Dinu, Stan, Aldea, Pană, Popa.

Concordia Chiajna continuă antrenamentele pe baza proprie, până pe data de 25 ianuarie, când echipa antrenată de Ionuț Chirilă va merge într-un stagiu de pregătire în Antalya, unde va sta până pe 7 februarie 2014. Cea mai importantă noutate în lot, în acest moment, este Paul Păcurar (22 ani), un produs al Școlii de Fotbal Ardealul, pregătit de profesorul Mihai Georgescu, cel care i-a descoperit pe Maxim și Chiricheș.