La propunerea primarului general, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat în şedinţa ‘de îndată’ de astăzi, proiectul de hotărâre „privind implementarea pe raza Municipiului București a biletului unic de călătorie Metrorex S.A. – RATB, parte din integrarea tarifară a sistemului de transport public”. 

La începutul şedinţei, primarul general, Gabriela Firea, a declarat: „Așa cum am afirmat în repetate rânduri, modernizarea transportului public de călători în București este o prioritate pentru acest mandat, iar introducerea titlurilor unice de călătorie, care pot fi folosite atât pe mijloacele de transport ale RATB, dar și la metrou, reprezintă un pas esențial în această direcție.
La recenta întâlnire pe care am avut-o cu ministrul Transporturilor, Felix Stroe, am convenit că această primă etapă a proiectului va fi implementată începând cu data de 10 decembrie”.
Urmează abonamentul comun
Primarul general a mai explicat că, în prima etapă vor fi valabile şi abonamentele care au fost deja achiziţionate de cetăţeni, atât de la RATB cât şi de la Metrorex, iar în etapa a doua se doreşte implementarea unui tichet/abonament unic, cu care să se poată călători şi cu mijloacele de transport în comun ale RATB, dar şi cu metroul.
„Acest proiect face parte din Planul de Dezvoltare Durabilă, care a fost aprobat încă de anul trecut de CGMB. Sperăm ca, după implementarea acestui proiect, să avem, în cel mai scurt timp, şi alte proiecte care să ofere cetăţenilor din Capitală un transport public civilizat, predictibil şi la standarde europene”, a mai spus Firea.
Potrivit actului normativ aprobat vor exista 3 tipuri de titluri de călătorie, pe carduri „ultralight”, de unică folosință, după cum urmează: 
1. Bilet unic valabil 60 de minute = 5 lei
2. Bilet cu 10 călătorii de câte 60 de minute = 34 de lei
3. Abonament de o zi cu călătorii nelimitate = 17 lei
Valabilitatea de o oră a biletelor (călătoriilor) se referă la intervalul dintre prima validare și ultima. Practic, în minutul 59 de valabilitate a biletului se poate începe o nouă călătorie, biletul fiind valabil până la finalizarea acesteia, indiferent de durata ei. După câteva săptămâni de funcționare în această formulă se poate lua decizia, în funcție de opiniile călătorilor, modificării intervalului de valabilitate, de exemplu la 90 sau 120 de minute.
Biletele unice vor putea fi achiziționate de la toate punctele de vânzare ale RATB și Metrorex, inclusiv la cele automate.
Atât RATB, cât și Metrorex vor continua să vândă abonamente și titluri proprii de călătorie, la fel ca până acum, într-o etapă viitoare urmând a fi integrate și acestea în sistemul unic.