Biserica Sf. Nicolae din Ștefăneștii de Sus a îmbrăcat haine de sărbătoare, la finele săptămânii trecute. Năruită la cutremurul din ’40, parohia a fost restaurată în mare parte și înfrumusețată de oameni cu suflet bun. 

Parohia Sfântul Nicolae din Ștefăneștii de Sus a strălucit mai mult decât oricând, pe 5 octombrie, când și-a primit credincioșii la slujbă, în straie noi, frumoase, în chip luminat. Vechea biserică, aproape dărâmată la seismul puternic din 1940, s-a înnoit și a fost redată credincioșilor, spre închinare. Un sobor de preoți, condus de Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop Vicar Patriarhal, delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a resfințit lăcașul sfânt de la Ștefănești, duminică. Cei 11 preoți din Protopopiatul de Ilfov Nord, doi diaconi și creștinii locului l-au întâmpinat pe Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, delegatul Patriarhiei, care i-a binecuvântat și le-a resfințit lăcașul de cult, în jurul orei 09.30. 

Lăcașul sfânt mai are un protector 

“Preasfințitului Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop Vicar Patriarhal, a săvârșit slujba de sfințire a picturii și de binecuvântare a lucrărilor realizate, apoi a fost săvârșită Sfânta Liturghie. În această zi minunată, deosebit de importantă pentru credincioșii din Ștefăneștii de Sus, parohia a primit, prin decizia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, al doilea hram, cel al Sf. Ioan de la Prislop care va fi prăznuit în fiecare an, pe 13 septembrie”, ne-a spus preotul Cristian Burcea, protopopul Protopopiatului de Ilfov Nord, după săvârșirea praznicului. 

“Dumnezeu este un părinte bun!”

Pentru enoriașii parohiei, a fost o adevărată binecuvântare să asiste la slujba soborului și să asculte cuvântul de învățătură al delegatului Patriarhiei Române. “Dumnezeu este un părinte bun care dăruiește oamenilor tot ceea ce-I cer. Să veniți aici, în Casa Lui, cu inimile îndreptate către El și vă va împărtăși Duhul Său cel sfânt! Să vă iubiți aproapele cu o dragoste superioară, să puneți binele celorlalți înaintea binelui vostru, să trăiți dumnezeiește și El vă va oferi cele mai frumoase daruri!”, le-a spus enoriașilor Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, în cuvântarea sa. 

Binefăcătorii parohiei au primit distincții 

Delegatul Preafericitului a venit la Ștefăneștii de Sus încărcat cu daruri, pe care le-a oferit celor ce servesc ca model de dărnicie creștină. În numele Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române, binefăcătorii parohiei au fost decorați de Preasfințitul Părinte Ieronim. Preotul slujitor, Marcel Matache a primit rangul de iconom. Ctitorul Radu Traian și Anghel Rababoc, primarul comunei, au primit diplomele omagiale ale Sfinților 

Martiri Brâncoveni, cu medalii. “Această distincție este a credincioși-lor din Ștefănești. 

Mi-am dorit ca biserica aceasta să înflorească și să reprezinte dragostea și frumusețea sufletească a enoriașilor”, a menționat primarul Anghel Rababoc. De asemenea, Elena Nicolae și Ioan Anghel au primit distincții de vrednicie.