La complexul Two Lakes Two Brothers

La Tâncăbești, în cadrul complexului Two Lakes Two Brothers, administrat de frații Ovidiu și Vlad Parfene, s-a desfășurat, în perioada 1-5 octombrie, concursul de pescuit Bolilesmania. Anul acesta, iată, competiția de pescuit la crap a ajuns la cea de-a X-a ediție, bucurându-se de o participare numeroasă.

La concurs au participat 32 de echipe, care au totalizat 96 de con­curenți. Întrecerea s-a des­fășurat de-a lungul a 90 de ore, pe ­parcursul cărora participanții au pescuit 242 de crapi, însumând 2.216 kg, ceea ce duce la o medie de 9,16 kg. În cele patru zile s-au înregistrat capturi apreciabile. Astfel, în prima zi, echipa alcătuită din Dan Copros, Mihai Leica și Ovidiu Mailat (standul Gorgan) au prins un crap cu o greutate de 18,98 kg. În ziua a doua, Narcis Ulan, Ionuț Gurcea și Ionuț Bădiță au capturat un exemplar de 15,52 kg, pentru ca, în cea de a treia zi, Daniel Dobra, Cristian Nelepcu și Florin Petcu (stand Dreapta-Gorgan) să aducă la suprafață un dolo-fan de 15,97 kg. Ziua a patra a prilejuit con­curenților Marius Voicu, Marian Ovidiu și Dan Stoica (ponton 0) ocazia de a prinde un crap de 18,48, la “un solz” de egalarea recordului din prima zi. Dar podiumul a revenit celor care au reușit capturarea celor mai mari cantități însumate de pește. Așadar, pe locul I s-a clasat echipa Planet Carp, formată din Gabi Sandu, Gabriel Costin și Ciprian Pascal, care au pescuit 10 pești cu o greutate totală de 121, 84 kg, adică o medie de 12,84 kg. Locul al II lea a revenit echipei de la Clubul Pescarilor, alcătuită din Cornel Șerbu, Marius Ioniță și Mihai Nederi. Ei au capturat 111,98 kg de crap, cu o medie de 10,68 kg. În fine, a tre-ia treaptă a podiu­mului a fost ocupată de echipa formată din Radu Bădică, Johann Kraus și Claudiu Popa, cu un total de 106,83 kg și o medie de 9,16.

Viitoarele ­concursuri, în ­pericol

Festivitatea de premiere a fost onorată de prezența primarilor din localitățile Snagov și Pe­riș, Marian Oancea, res­pectiv Anghel Albu, care au înmânat cupele și di-plomele câștigătorilor competiției. A fost prezentă și echipa României, campioană mondială la crap. Au luat cuvântul mai mulți invitați la festivitate. Vlad Parfene a făcut un scurt istoric al complexului Two Lakes Two Brothers, pe care l-a încheiat cu amărăciune, aducând la cunoștința au­ditoriului problemele gra­ve cu care se confruntă administrația complexului. Este vorba de flagrante încălcări ale legii, comise de unii proprietari de terenuri din vecinătatea celor două lucii de apă, care nu respectă zona de protecție a lacurilor, extinzându-și ilegal proprietățile peste limita admisă de lege, până la malul apei. Astfel, complexul a ajuns să nu mai poată folosi numeroase standuri amenajate cu eforturi financiare consistente de frații Parfene. Acesta a fost și unul din motivele pentru care Campionatul Mondial de Crap nu s-a mai putut desfășura la Tâncăbești, existând pericolul ca și alte concursuri, la rândul lor, să nu mai poată fi organizate. Printre cei care manifestă un dispreț total față de lege, sfi-dând, totodată, cel mai elementar bun simț, sunt: Jean Valvis, Bebe Dumitru, Mioara Mantale, fost prefect de București (!!), Daniel Țicău și Ștefan Cristea. Toți acești proprietari au fost acționați în judecată de frații Parfene, dar, în buna tradiție a Justiției Române, procesele trenează. Nu în­țelegem ce este de judecat aici, când Legea apelor 107/1996 reglementează cât se poate de clar statutul zonelor de pro­tecție a lacurilor.

În cuvântul lor, atât primarii din Periș și Snagov, cât și ceilalți vorbitori s-au arătat solidari cu demersurile întreprinse  de Ovidiu și Vlad Parfene și au promis întregul lor sprijin pentru a rezolva această situație.