Cristian Boureanu, sus­­ține că guvernul ignoră grosolan decizia Curții Constituționale cu privire la legea referendumului, iar Victor Ponta contină să mintă forurile europene în față.

„Lovitura de stat a USL continuă. Uniunea Social Liberală ignoră decizia definitivă şi general obligatorie a Curţii Constitu­ţionale prin care referendumul privind sus-pendarea preşedintelui este validat doar prin prezenţa la vot a 50% dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale. USL refuză să aplice decizia Curţii Constituţionale şi să pună în acord ordonanţa de urgenţă a Guvernului cu această decizie”, se arată într-un comunicat al PDL semnat de Boureanu. Tot el precizează că, procedural, deciziile CCR sunt transmise Parlamentului. De această dată, decizia a fost înaintată și guvernului, fapt pe care Boureanu îl consideră ca o dovadă că guvernul trebuie să modifi-ce OUG, în conformitate cu decizia Curții. 

“Cu toate că Ponta s-a angajat public să respecte deciziile CCR, pus în faţa deciziei referitoare la Legea Referendumului a hotărât să o ignore şi să impună, prin în-călcarea gravă a Constituţiei, ca referendumul din 29 iulie să se desfăşoare în baza Ordonanţei de Guvern, şi nu a Legii asupra căreia s-a pronunţat Curtea. Şi asta, deşi Ordonanţa de Urgenţă ignoră condiţia de validare declarată obligatorie de către Curte”, scrie Boureanu. Unanimitatea votului din interiorul CC dovedeşte că organizarea şi validarea unui referendum în România nu se poate face decât prin participarea la vot a jumătate dintre cetăţenii înscişi pe liste, principiu care este dincolo de simpatii-le sau opţiunile politice, susține vi­ce­președintele PD-L.