Expoziţie de mărţișoare confecţionate de copii

Sala de primire a Centrului Cultural din frumosul oraș ”Verde și curat” –  Buftea – e în aceste zile încântător pavoazată. Panouri mari, bogat încărcate, așezate la vedere, te întâmpină cu peste 1.000 de mărțișoare sau felicitări cu cele mai diverse forme, mărimi și culori. Ele au fost migălos lucrate de aproape toți copiii orașului, de la cei din grădinițe, clase pregătitoare, până la gimnaziu și liceu.

Expoziția demonstrea­ză că, imaginația copilăriei nu are limite și e plină de expresivitate plastică. Ea e șlefuită permanent de educatori sau profesori, care le alcătuiesc și îndrumă reperele estetice.  

buftea expoziție 1

Dar nu numai atât. Dincolo de semnificația tradițională a oferirii mărți­șorului, ori a florilor de primăvară, se află și un puternic mesaj umanitar. O altă bună parte a lucrărilor confecționate, cu sutele, de către copiii și tinerii elevi ai orașului au căpătat destinația vânzării. Iar banii obținuți se vor îndrepta spre susținerea unora dintre colegii lor, aflați în nevoi materiale sau cu o sănătate precară. E un proiect extins în timp, la nivelul școlilor orașului, care nu se rezumă numai la evenimentul de acum.  Compasiunea și întrajutorarea sunt semne ale unei educații temeinice, puternic ancorată în realitățile lumii unui început de drum în viață, de bun augur.  

Detalii despre minunata expoziție

Ea a fost vernisată din prima zi a lunii începutului de primăvară. Toate creațiile copiilor vor putea fi admirate până la 10 martie, timp cât va fi deschisă publicului vizi­ta­tor. Ne au îndrumat pașii prin ea Mihaela Tănase, director interimar al Centrului Cultural și Iulia Boțan, inspector la compartimentul de organizare a proiectelor cultural-artistice. Astfel, am aflat că ediția din acest an a expoziției e mult mai frumoasă și bogată decât cele din anii trecuți.

expoziție buftea 2

Mărţişoarele sunt de o minunată și excepțională diversitate. Copiii și tinerii care le-au confecționat au folosit o multitudine de materiale: pene, şnururi, cartonaşe, sclipici, fire de ţesături, decupaje pictate, flori, origami, paiete – de toate culorile și formele  pământului.

Articolul a apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 341