O frumoasă tradiție a începutului de primăvară e menținută vie de către polițiștii Serviciului Rutier Ilfov. Echipajele lor mobile au fost prezente și de acest 1 Martie, oprind în trafic automobilele conduse de doamne și domnișoare. Ei le-au oferit buchete de flori și mărțișoare, gest apreciat de prezența și stilul… feminin, de la volan. Și asta se întâmplă an de an, pe toate șoselele județului.

Pe toate drumurile naționale și județene, gestul plin de curtoazie a fost însoțit de urări, cu cele mai bune gânduri, la debutul minunatului anotimp al renașterii vieții. Ore bune, agenții ilfoveni de la rutieră au acoperit cu prezența lor cea mai mare parte a județului, în localitățile Popești-Leordeni, Buftea, Voluntari, Otopeni, Bragadiru, Pantelimon și toate celelalte.

polițiștii

Bineînțeles că, pe lângă toate aceste surprize, șoferițele au primit și recomandările preventive pentru evitarea oricărui incident sau eveniment nedorit, din trafic. Din încântarea și mulțumirile celor de la volan pentru această întâmpinare s-au desprins zâmbete minunate și asigurări că totul va decurge normal, în bună respectare a conduitei și legilor circlației, pe drumurile publice.

polițiștii 1

Iar spiritul feminin știe că îndemnul „Alege viața” nu e numai o simplă campanie de respectare a normelor regimului rutier.  Ci adună responsabilitatea și menire fundamentală de perpetuare a civilizației și națiunii noastre.

Articolul a apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 341