MADR a anunțat că a negociat cu Comisia Europeană suplimentarea bugetului pentru plățile compensatorii care sunt acordate fermierilor din zonele defavorizate, zona montană sau zone care se confruntă cu constrângeri naturale, în cadrul Măsurii 13 – Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, din PNDR 2020.

Anunțul a fost făcut în Programul de guvernare al PNL. Prin urmare, fermierii care au angajamente încheiate pe o perioadă de 5 ani cu APIA, pe această măsură, își vor primi și anul acesta plățile compensatorii.

„Măsura 13 Plăți pentru zone cu constrângeri naturale a fost lăsată fără a avea bugetarea corespunzătoare și astfel fermierii care  depun cereri pentru anul de cerere 2020 nu mai puteau beneficia de finanțare pe această măsură. Guvernul PNL a inițiat din luna noiembrie (2019 n.r.) discuții cu CE pentru reîntregirea sumelor necesare continuării măsurii pentru anul de cerere 2020 la aceeași  intensitate de sprijin, suplimentare cu suma de 223 milioane de euro”, se precizează în Programul PNL.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.489