După ce la mijlocul lunii martie, în Moara Vlăsiei s-a reușit, într-o singură zi, sterilizarea gratuită a 42 de animale – 23 de câini și 19 pisici, Protecția Animalelor – CJ Ilfov a ajuns cu deja binecunoscuta campanie de sterilizare gratuită a animalelor de companie, de rasă comună, în Afumați.

Campania se derulează în două moduri, în colaborare cu medicii de la Center of Hope și Animal Society, și se dovedește pe cât de eficientă, pe atât de așteptată în mai toate localitățile din județ. La Afumați, într-o singură zi a campaniei, s-au sterilizat fără costuri din partea deținătorilor 35 de animale de rasă comună – 14 câini și 21 de pisici, iar medicii veterinari sunt de găsit aici și pe 28 martie.
Ca peste tot în Ilfov, unde a ajuns proiectul Protecției Animalelor, locuitorii au fost informați despre faptul că sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie prin lege. Au aflat că un animal sterilizat e mai sănătos și mai cuminte; că femelele se sterilizează începând cu vârsta de 6 luni, iar masculii de la un an și că, dacă se programează la numărul 0751.235.009 pentru a-și steriliza pisica sau câinele, animalul nu trebuie hrănit cu 12 ore înainte de intervenția chirurgicală.
”Campaniile de sterilizări gratuite, realizate cu sprijinul Center of Hope, au loc în fiecare marți, până la final de an, iar campaniile de sterilizări gratuite, realizate cu sprijinul Animal Society, durează câte o săptămână și se desfășoară pe parcursul a trei luni. Mai exact, maratonul de sterilizări gratuite, cu sprijinul Center of Hope înseamnă că ne mutăm din localitate în localitate. Bifăm două localități pe lună. Dimineața, între 7.00-8.00, recepționăm animalele, apoi le transportăm la clinica Center of Hope, unde sunt operate, iar seara sunt predate proprietarilor în același loc în care au fost recepționate. În campaniile de sterilizări gratuite, cu sprijinul Animal Society, ne mutăm din localitate în localitate. În fiecare localitate, stăm câte o săptămână”, au explicat reprezentanții Protecției Animalelor – CJ Ilfov.
”Operațiile de sterilizări gratuite sunt realizate din fondurile celor doi parteneri ai noștri. CJ Ilfov decontează transportul, ajută cu personal la fiecare campanie, asigură promovarea proiectului, face campanii de informare și, prin primării, asigură masa de prânz a personalului medical”, au detaliat cei din cadrul serviciului de salvare a animalelor, care funcționează la nivelul CJ Ifov. Purina România oferă hrană uscată, tot gratuit, tuturor celor care își sterilizează animalele! Până acum, de la debutul programului, în 2022, au fost sterilizate gratuit, în Ilfov, peste 3.300 de animale de rasă comună, câini și pisici.
”Miau” sterilizat pisica!
Luni, 27 martie, Animal Society a ajuns în Grădiștea, pentru sterilizarea pisicilor de rasă comună. Medicii rămân aici până pe 31 martie și îi așteaptă pe deținătorii de pisici de rasă comună, care s-au programat înainte la numărul 0751.235.009, să vină cu animalele la clinica mobilă amplasată pe Str. Libertății 37, Căminul Cultural Grădiștea.
Într-o comunitate civilizată, nicio ființă nu suferă. Într-o comunitate civilizată, nu există animale pe străzi. Doar prin sterilizare reducem numărul animalelor singure!