Avertizare ANAF

ANAF îi avertizează pe contributori cu privire la o tentativă frauduloasă de colectare de date confidențiale (phishing), prin adrese de e-mail care conțin termenii „antifraudă” și ANAF, printr-un site care nu aparține instituției. Prin această metodă, contribuabililor li se cer date personale, inclusiv numărul cardului bancar, în vederea restituirii unei taxe. „Vă rugăm NU COMPLETAŢI formularul pus la dispoziţie pe SITE-UL http://www.taxe-anaf.com/.”, se arată într-un comunicat transmis de ANAF. În septembrie a.c., DGAF a mai prezentat o tentativă de phishing având ca origine adresa de email antifraudaromania@papayasel.net. Mesajul cerea ca răspunsul să fie transmis către o altă adresă de email, anaf.antifrauda@yandex.com, în termen de 24 de ore și să includă mai multe documente, printre care actul constituitv al societăţii, extras de cont bancar și cărţile de identitate ale asociaţilor.

 

 

Scade prețul energiei electrice și a gazelor naturale

Tarifele de distribuție a energiei electrice vor scădea cu 8-10% de la începutul anului, iar reducerea prețului la curent electric va fi de 5-6% pentru populație, de la 1 ianuarie 2016, a declarat președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileț. La gaze naturale, reducerea prețului de producție va fi de 10%, de la 1 iulie 2016, dar consumatorii industrial vor resimți o scădere reală de aproximativ 5-6%. În schimb, la nivelul consumatorului casnic, calendarul de liberalizare a prețului va aduce o nouă majorare, de 6 lei pe MWh.

 

„Darea în plată” – o lege controversată

Proiectul de lege care permite unei persoane care s-a împrumutat la bancă și nu mai poate plăti datoria să treacă în proprietatea băncii imobilului ipotecat a fost adoptat, de Camera Deputaţilor, în calitate de for legislativ decizional. Asociaţia Română a Băncilor critică acest act normativ și atrage atenția asupra pericolului în care se află piaţa creditului imobiliar prin restricţionarea drastică a accesului la finanţare, având efecte și asupra dezvoltatorilor imobiliari și sectorului contrucţiilor. Legea, susține ARB, va avea consecințe extreme asupra tinerelor familii și a dezvoltatorilor imobiliari.

 

Volkswagen schimbă softul

 

Grupul Volkswagen a anunțat că va rechema, începând cu ianuarie 2016, automobilele cu motoare diesel EA 189, cu cilindreea de 1,6 și 2 litri, pentru a implementa un soft și actualizările tehnice necesare. Timpul alocat exclusiv manoperei de înlocuire a softului va fi de circa o jumătate de oră. Totodată, compania Volkswagen va contacta fiecare client și va încerca să aibă în vedere toate nevoile individuale ale clienților la implementarea acestor măsuri, pentru a evita cât mai mult posibil eventualele neplăceri pentru client, ca de exemplu eventuale restricționări ale mobilității.