VW va repara toate mașinile din scandalul emisiilor

Grupul german Volkswagen AG s-a angajat să repare toate mașinile din Europa implicate în scandalul emisiilor, până în toamna anului viitor, a anunțat CE. Astfel, grupul german va repara toate mașinile din Europa echipate cu softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel și va oferi clienților un certificat de conformitate, a anunțat Christian Wigand, purtător de cuvânt al comisarului pentru justiție, consumatori și egalitate de gen, Vera Jourova.

 

Roaming gratuit, din iunie 2017

Potrivit AFP, Comisia Europeană a anunțat că garantează faptul că, începând din 14 iunie 2017, nu vor mai fi impuse tarife de roaming europenilor care călătoresc în alte state membre ale UE. Noua propunere permite operatorilor să controleze modul de consum al abonaților, pe baza mai multor criterii. De exemplu, să verifice dacă un consum în țara de rezidență nu este insignifiant comparativ cu consumul din străinătate. În cazul unor suspiciuni de abuz, operatorii vor trebui mai întâi să alerteze abonatul, ulterior putând să îi impună tarife de roaming de 4 eurocenți pe minut de apel vocal, un eurocent pentru un SMS și 0,85 eurocenți pentru un megabit de date.

 

ANAF renunță la „hârtii”

Începând cu data de 1 ianuarie 2017, ANAF nu va mai primi, pe hârtie, nicio declarație care se poate depune online, a declarat, președintele instituției, Dragoș Doroș, cu toate că există o oarecare rezistență a profesioniștilor de a le depune online. El a precizat că măsura vizează 6—7 declarații pentru care ANAF începe comunicarea către contribuabili, inclusiv la ghișeu, cu privire la depunerea online a respectivelor documente. Potrivit lui Doroș, costurile acestei proceduri sunt foarte reduse (cu certificatul digital) și ar putea chiar tinde spre zero.

 

Datornicilor nu li se vor mai bloca toate conturile

 

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a anunțat că persoanelor care au datorii restante la Fisc nu li se vor mai bloca toate conturile, pentru recuperarea creanței, ci doar un singur cont și numai pentru suma aferentă restanței. „Propunem o măsură extrem de importantă privind poprirea electronică. (…) Luăm această măsură prin care se va bloca un singur cont și de valoarea datoriei către ANAF, iar în acest scop se dezvoltă o aplicație astfel încât să blocheze un singur cont care să acopere valoarea creanței respective, iar deblocarea să se producă mult mai rapid decât în prezent”, a declarat Anca Dragu.