Ultimul an pentru Rabla?

Programul Rabla nu trebuie modificat de la an la an și ediţia din 2014 ar putea fi ultima, a declarat Thomas Dubruel, directorul comercial al Grupului Renault în România. Acesta a precizat că este nevoie de o regândire a programului în așa fel încât să fie stimulată în continuare achiziţia de mașini noi. „Solicităm pentru 2014 un Program Rabla ca în 2013, dar care să demareze mai repede decât anul trecut, când știm că a început la finele lunii mai – începutul lui iunie. Pentru a vorbi de Rabla în 2015, cred că e nevoie mai întâi de un program în 2014 și cât mai curând. Credem că anul acesta va fi ultimul program Remat. Trebuie să avem și în acest an un program, dar după aceea trebuie oprit și gândit un alt tip de program pentru sprijinirea cumpărării de mașini noi”, a menţionat Dubruel.

Plata cash înseamnă amendă

Guvernul vrea să interzică plata în numerar pentru cumpărările de terenuri, case și mașini, indiferent de valoarea acestora, atât cumpărătorul, cât și vânzătorul riscând o amendă de 20% din valoarea tranzacţiei, potrivit unui proiect de ordonanţă. Această prevedere este valabilă atât pentru firme, cât și pentru populaţie și cuprinde toate tipurile de imobil, precum și orice fel de autovehicul, indiferent dacă este la prima vânzare sau second-hand. 

173 de locuri de muncă vacante în Ilfov

Potrivit datelor rezultate din declarațiile agenților economici privind locurile de muncă vacante, în evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 9.449 locuri de muncă, în data de 27 ianuarie 2014, 173 dintre acestea fiind în județul Ilfov și 687 în București. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau de reședință sau pot accesa adresa de internet http://lmv.anofm.ro/index_lmv.php , unde pot vizualiza locurile de muncă vacante oferite în fiecare județ, pe meserii.

Cum să ajungi mai ieftin la mare

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a lansat programul Înscrieri timpurii 2014 (early booking), pentru sezonul turistic de pe Litoral, în staţiunile montane, balneare, în Delta Dunării și agroturism. Programul presupune acordarea unor reduceri de preţ de până la 30% pentru turiștii care aleg să achiziţioneze un pachet de servicii turistice cu plata integrală în perioada 1 februarie – 31 martie 2014, precizează ANAT. Oferta include hoteluri și unităţi de cazare clasificate de la două la patru stele.