Străinilor le place all-inclusive-ul românesc

Numărul străinilor care vor ajunge, în această vară, în hotelurile all inclusive de pe litoralul românesc se va dubla, urmând să depășească 10.000 de persoane, care vin, în principal, din Germania, Polonia și Israel, potrivit Mareea, agenţia care aduce cei mai mulţi turiști în staţiunile de la mare. Dintr-o analiză a agenţiei de turism, anul trecut au ajuns în hotelurile all inclusive de pe litoralul românesc aproximativ 5.000 de turiști străini, din totalul de 31.000 de turiști din străinătate care au venit la mare. Cei mai mulţi dintre cei care au preferat all inclusive-ul au fost germani, urmaţi de polonezi, iar staţiunea cea mai căutată a fost Mamaia.

Măsuri de stimulare a transportului ecologic

Impozitul pentru mijloacele de transport de tip hibrid va fi redus cu 95%, a stabilit Guvernul, facilitatea fiind decisă prin ordonanţă de urgenţă. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă, a arătat că măsura a fost adoptată pentru a stimula achiziţia mijloacelor de transport ecologice.

Un miliard de €, pentru Deltă

Premierul Victor Ponta a declarat, la deschiderea Târgului de Turism al României, că în alocarea financiară 2014-2020 a UE pentru România sunt prevăzute fonduri de un miliard de euro, pentru zona Deltei Dunării. “De câte ori am ocazia, în străinătate, în țară, încerc să promovez ceea ce înseamnă cu adevărat potențialul turistic al României. Probabil că știți, pentru că vin de la o întâlnire cu comisarul european pe politici regionale, doamna Crețu, că, în alocarea bugetară 2014-2020 pentru România, un miliard de euro este prevăzut pentru zona Deltei Dunării. Să dea Dumnezeu ca toți cei care sunt beneficiari, publici și privați, să cheltuie acel miliard de euro pentru dezvoltarea infrastructurii, pentru păstrarea biodiversității și dezvoltarea turismului în Delta Dunării”, a declarat premierul.

Pașapoartele vin la domiciliu prin… poștă

 

Operatorul național poștal va distribui, începând cu data de 1 aprilie 2015, pașapoartele către persoane fizice. Poșta Română va asigura acest serviciu în urma câștigării unui contract cu o valoare estimată de 495.000 de lei. Potrivit acordului-cadru ce va fi semnat, valabil pe o perioadă de 24 de luni, fiecare expediție va fi asigurată, în proporție de 100%, cu suma de 300 de lei. Poșta Română va pune la dipoziția destinatarului o metodă de verificare online a statusului expedierii și va trimite un mesaj telefonic cu data livrării. De asemenea, operatorul va informa destinatarul și cu privire la taxele percepute pentru acest serviciu. Prin derularea acestui contract, Poșta Română respectă legislația privind protecția datelor cu caracter personal, urmând să expedieze între 22.500 și 45.000 de pașapoarte, informează, Compania Națională „Poșta Română”.