Infuzie de capital pe piața bancară

Băncile mamă au capitalizat subsidiarele din România cu 525,5 milioane de euro, în primele patru luni ale acestui an, comparativ cu 12,94 milioane de euro, în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC). În primele patru luni din 2015, cea mai mare infuzie de capital a primit Volksbank România (482,14 milioane euro, în martie), fiind urmată de OTP Bank, cu 39,09 milioane euro, în ianuarie. România International Bank și-a majorat capitalul social cu 3,15 milioane euro, în februarie, iar Libra Internet Bank a primit un aport de 1,12 milioane euro la capitalul social, în martie.

De 1,5 milioane de ori – Logan

Autovehiculul Dacia Logan cu numărul 1.500.000 a fost livrat unei cliente din România, care l-a achiziționat prin intermediul programului de reînnoire a parcului auto național. Autoturismul, un Logan model Laureate, 09 TCe, Euro 6, de culoare bej, a intrat în posesia unei femei din București, au anunțat reprezentanții producătorului auto. Cheia vehiculului aniversar i-a fost înmânată proprietarei de Jan Ptacek, Directorul General al celui mai nou show-room Dacia, din București.

Televiziunile n-au avut noroc

Reducerea TVA la 9% pentru serviciile de retransmitere a programelor de televiziune a fost o propunere la care s-a renunţat pe 9 iunie, în cadrul unei consultări a ministrului Finanţelor cu reprezentanţii pieţei de profil și ministrul pentru Societatea Informaţională, Sorin Grindeanu, a anunţat MFP. Consiliul Fiscal a transmis raportul prin care a avizat negativ extinderea sferei de aplicare a cotei reduse de TVA de 9% la servicii de retransmitere a programelor de televiziune prin reţele de comunicaţii electronice.

 

Va crește suma deductibilă pentru asigurările private de sănătate

 

Comisia de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor a aprobat majorarea deductibilităţii pentru asigurările de sănătate, de la 250 euro pe an aplicată la angajator, pentru o persoană, la 400 de euro pe an, aceeași sumă fiind deductibilă și pentru angajat.  „(…) Am crescut suma de la cei 1.300 de euro care erau deductibili pentru asigurări de sănătate și pensii facultative și am aprobat 1.600 de euro. Astfel, vor fi deductibili 400 de euro pe an, pentru asigurările private de sănătate, atât pentru angajator, cât și pentru angajat și 400 de euro pentru pensiile private, la fel pentru angajat și angajator”, a declarat deputatul Aurelia Cristea, membru al Comisiei de Buget-Finanţe. În prezent, aceste asigurări sunt deductibile în limita a 250 de euro pe an, pentru fiecare angajator care oferă salariaţilor un pachet de asigurare de sănătate. Dacă la asigurarea privată de sănătate participă și angajatul cu o contribuţie, facilitatea fiscală va fi aplicată și acestuia, în cuantumul a 400 de euro pe an.