Ce frumos este la munte. Însă şi mai frumos este iarna, când pârtiile sunt acoperite de zăpadă. Asta dacă ştii să schiezi. Neluţu şi Sabina habar nu au, dar dacă aşa spune moda, că cei din high class, musai trebuie să meargă iarna  la schi în Austria, vara la plajă în Antalia, unde-i lege, nu-i tocmeală! În special când trebuie să te supui legii fiţelor. Aşadar este clar de ce titulul este „Leana şi Costel la schi”, pentru că fix aşa arată cei doi!
Aşadar, Neluţu şi Sabina au mers iarnă de iarnă la schi, ba mai mult, pentru că nu le place să stea la coadă şi pentru că lumea trebuie să stea sluj în faţa lor, şi-au cumpărat o pensiune, chiar la poalele unei pârtii de schi. Nu într-o localitate cu renume, ci  ceva „modest”, până în 5-600.000 €.
-Hai Nelule, că nu mai pot! Nu luăm şi noi o pauză? Am coborât deja de două ori şi nu mai pot, am fundul plin de vânătăi. Nu puteai alege şi tu o pârtie mai scurtă? Cui îi trebuie 300 de metri de coborâre? Am căzut de 24 de ori la fiecare coborâre! Şi zgârcit cum eşti, n-ai ales pensiunea de lângă pârtia care are şi telescaun.
-Ai vrea să nu te mai plângi? Crezi că mie îmi este uşor să schiez cu salopeta asta de fâş? Cu pieptarul ăsta nenorocit? Să nu simt eu cureaua de la pantaloni deasu-pra buricului? Hai mai bagă o tură-două că mâine vine Dănuţ, vine şi prefectul şi ăia ştiu cu toţii să schieze. Să nu fim proştii satului!
-Auzi Nelule, ştii la ce m-am gândit? Nu ar fi bine să-l aduci şi pe Sifonel Germanul?
-De ce?
-Păi ne-ar duce cu gipul înapoi, sus. Că nu mai pot, mă dor picioarele! Dacă tot n-avem telescaun…
-Cum să urcăm cu gipul pe pârtie? Nu vezi că toţi o iau pe jos, cu schiurile în spinare? Înseamnă că aşa e obiceiul la austrieci! Să încercăm să părem şi noi cunoscă-tori.
-Păi ce Nelule, noi suntem austrieci? Şi încă din ăştia de rând? Dacă urcăm cu gipul pe pârtie vor vedea şi ei cine e şmecher cu adevărat, cine e deosebit! Gipan, şo-fer la scară, scutim oboseala…
-Şi ce ai mai vrea ca să te simţi deosebită?
-Ai putea să-i spui lui Sifonel să o aducă şi pe Chewbacca, consiliera ta din primărie, aia care rupe standul Gilette în două!  Îmi e dor de cineva care să mă pupe pe vânătăi. Aia la nimic nu se pricepe mai bine!
-Aşa-i Sabinuţo, că doar tu mi-ai ales-o! Tu mi-ai zis că-i cel mai potrivit om-femeie-mutant pentru mine. Mă întrebam de ce oare?
-Păi e simplu Neluţule: trebuia decât una care să nu te dai tu la ea, că nenorocit cum eşti,ştie toată lumea că nu poţi să ţi-o ţii potolită în nădragi. Ceea ce îmi aduce aminte că acasă zici că-i lipită cu scoci de chiloţi. Noroc cu filmele alea de pe camerele de supraveghere…. Aşa că Chewbacca e perfectă, cu ea te pot lăsa singurel ori-unde, chiar şi pe o insulă părăsită.
 -Cu ea poţi să laşi şi o armată de deţinuţi care au stat ultimii doi ani în celulă. Dac-ar mai fi virgină, ăia ar lăsa-o aşa!
-Auzi Neule, dar dacă cumpărăm noi şi pârtia asta şi o transformăm?
-Ce vrei să facem din ea? Îl chemăm pe vărul Dănuţ şi o betonăm, sau facem cartier pentru tinerii din Austria? Stai, mi-am dat seama! Facem turul staţiunii cu auto-buzele primăriei.
-Nu băi ameţitule! Facem pârtie de dat cu punga. Că tot nu ne iese cu schiurile. Şi după patru ani ca soţie de primar am suprafaţa de amortizare corespunzătoare. Îţi dai seama că am fi cei mai tari? Că nemţălăii ăştia habar n-au să se dea cu punga.
-Şi cu Eugen @deMaimuţă ce faci? Îi desfiinţezi postul, odată cu linia de “transport  metropolitan” din Buftea?
-Nu dragă, îl fac dispecer şi organizator de tur de oraş, plus ghid. Că ştie ăla toate drumurile, la cât le-a bătut pentru mine. La un leu de persoană, umplem bugetul local de bani. Şi dacă-s bani la buget, sunt şi la noi în buzunare. Hai că mă duc la pensiune după pungi, că mă încurc în schiurile astea. Şi vreau să-mi pun şi cureaua.
Cronicarul Grigore după Ureche