Cum se va construi dacă nu există nici PUG nici PUZ???

De doi ani de zile primarul din Buftea își minte electoratul că se vor demara lucrările în Cartierul Tineretului. În toamna lui 2010 Stoica a prorocit o iarnă aspră, așa că a amânat dezlegarea la lucrări pentru primăvară. Apoi, în urmă cu un an a anunțat sadic că până în primăvara lui 2012 nici nu mai este mult. Lumea l-a crezut, bănuind că este o manevră electorală a actualului primar, menită a-i aduce voturi exact în prag de alegeri. Din păcate, toți cei care s-au regăsit pe listele cu terenuri vor rămâne cu buza umflată: Pentru această zonă din Buftea la Consiliul Județean nu sunt avizate Planul Urbanistic Local și nici Planul Urbanistic General.

Una dintre temele favorite ale primarului din Buftea pentru a mai minți o tură electoratul o constituie construcția așa-zisului Cartier al Tineretului, situat în Cartierul Flămânzeni. Este vorba, mai exact, despre loturile din tarlaua 4, parcela 22/4, repartizate după multe bâlbe și cu mult tam-tam, lista definitivă fiind dezvăluită recent în fițuica tipărită de Stoica pe banii localnicilor. De ani de zile îi duce Stoica cu zăhărelul pe oamenii din oraș care se încadrează în condițiile stipulate, amânându-i de pe toamnă pe primăvară, ba de la un an la altul, sub diferite pretexte. Din păcate oamenii, ca și la alegerile din urmă cu patru ani, l-au crezut, mai ales că edilul s-a apucat să aranjeze drumul și se pregătește să bage bani în utilități din banii bugetului local, chestie discutabilă, pentru care în Buftea s-ar putea face și ,,referendum” la o adică.  Însă șmecheria cu piatra pusă pe drum nu este decât o altă manevră a tandemului Stoica-Mande, din care ambii au de câștigat.

Organizare beton, realizări zero

Patru categorii de locuințe a gândit pe hârtie edilul, numerotate școlărește de la proiect de casă Tip I, până la proiect de casă Tip IV.  Ce te faci însă că pentru loturile din tarlaua 4, parcela 22/4 nu există un PUZ avizat? La ce bun toată această mascaradă, care iar îi va deziluziona pe tinerii onești din Buftea care au acces în acest program? Probabil că la timpul potrivit Ion Stoica va da vina pe conducerea CJ Ilfov, sau doar  pe consilierii județeni care, vezi Doamne, pun politica partidului mai presus de interesul oamenilor. Și din nou i-ar păcăli Stoica pe bufteni, împușcând doi iepuri dintr-un foc: câștigă mila electoratului, pe principiul că el a vrut săracul să facă, dar uite, ce să-i faci, ciocoii de la județ nu-l lasă, ocazie cu care ar distruge și imaginea anumitor consilieri județeni.  Parșiv jupânul Stoica, dar sperăm că de data aceasta nu mai prostește pe nimeni. Reporterii noștri au făcut demersuri pentru a obține o confirmare oficială privind avizele existente pentru terenul care figurează pe hârtie ca fiind Cartierul Tineretului și răspunsul a fost edificator: nu există avize!  În februarie 2009 s-a solicitat ceva în acest sens, dar pentru că pe terenul respectiv apărea și un drum ocolitor al orașului Buftea, avizele au picat și așa au rămas până în ziua de astăzi. Arhitectul șef de la Consiliul Județean susține că în urma celor mai noi reglementări nici o primărie nu mai poate construi de capul edilului mai mult de trei blocuri. Cu atât mai mult este necesar avizul Consiliului Județean pentru un cartier de case, ori acesta nu a fost dat niciodată pentru Cartierul Tineretului din Buftea.

Gratuitatea, altă minciună sfruntată a lui Stoica

Contrar tuturor asigurărilor date de primarul din Buftea că tinerii nu trebuie să dea nici un leuț, iată că primilor 50 de fericiți le-a fost solicitată recent suma de 1.300 de lei. Pentru proiect, zice edilul. Păi ori este moca, ori iar faci tu mațul gros, măi nea primarule? Dacă înmulțim suma “pentru proiect” cu numărul de parcele, 314, obținem frumoasa sumă de 408.200 lei, cam 100.000 de euro, “să haibă și gura lui Stoica ce să halește”.

Casetă  Lista șmecherilor care s-au lipit de terenuri în Cartierul Tineretului

Publicăm în continuare numele câtorva șmecheri care s-au lipit cum-necum de loturile de teren în Cartierul Tineretului, cu tot cu pozițiile ocupate de aceștia pe lista realizată, chipurile, după un punctaj strict si din cauza cărora cei care ar fi trebuit să beneficieze cu adevărat, au fost respinși. Ei sunt cei cu care primarul o să,, defileze” în campania electorală, ei sunt cei care o să încerce să vă convingă să-l votați pe Stoica Ion, deși inclusiv aceștia au fost duși cu zăhărelul. Sfatul medicului: Aveți grijă de ei, ca să nu aibă ei grijă de voi!

5.   CAMBERA BOGDAN GABRIEL (tatal-consilier local,posesor de vila)
12. GRESOIU NICUSOR COSMIN (afacerist)
25.  BUDEANU GABRIELA (tatal afacerist-pizzerie+vila)
26. CIRIPAN  FLORENTINA(rudă consilier local)
52. MIMBLER MONICA VERONICA(afacerist)
77. CREȚU DAN
89. BÂRZOI   NICOLAE CRISTIAN
117. BAN MONICA ELENA
124. MIHALACHE   VIORICA   ALEXANDRA
133. TOBĂ ROBERT MIHAIL
141. ALECU BOGDAN
142. ALECU LAURENȚIU MĂDĂLIN
153. MANDE DOINA NICOLETA (rudă consilier local)
161. NICOLESCU AURELIAN ANDREI
162. NICOLESCU TITUS MIHAI
197. MIMBLER GINA
260. COTÎNGHIU  DRAGOŞ LAURENŢIU(afacerist)

Comentariul sec al unui consilier local din Buftea

 “Ce ne deranjează….??’’ Faptul că o serie de oameni cu potență financiară s-au repezit să dea cinstea pe-o ciosvârtă, s-au îmbulzit la 300 de m.p., de care cine știe ce tânăr își legase speranțele. Pe criza asta, acolo terenul o fi 10 – 15 euro, nu e prețul pentru care să ai scuza călcării pe cadavre, să dai raptul și să fugi. E dureros, e frustrant, să vezi îmbuibatul dând din coate și să-ți mai ia și visele, doar pentru faptul că e acolo unde trebuie, când trebuie. Oamenilor ăstora , metodelor adoptate de ei, nu li se cuvine decât spatele. Întors și fără răspuns la salut.”(R.G.)