Pe 8 aprilie a.c., elevii Școlii gimnaziale nr. 1 din Balotești au fost invitați să participe la Concursul de geografie pe echipe ”Micii geografi”, care s-a desfășurat la Școala gimnazială Oești din localitatea Corbeni, jud. Argeș.

Concursul s-a desfășurat la clasele V-VII, iar rezultatele obținute de elevii din Balotești au fost pe foarte bune.

Astfel, la clasa a V-a, unde au concurat 11 echipe, locul I a fost ocupat de echipa formată din Vasile Andrei/Avădanei Rareș. În ordine, pe podium s-au mai clasat Aghiorghioaie Fabian/Done Gabriel – locul II și Păduraru Andrei/Juncu Sorin – locul III. Pentru clasa a VI-a (unde au concurat 10 echipe), locul I a fost adjudecat de echipa formată din Cîrstea Mihaela/Nițu Andrada, locul II – Ioniță Alexandru/Samoilă Marius și locul III a fost ocupat de echipa formată din Puică Alexandra/Împăratu Evelyne. Și pentru clasa a VII-a, concursul a fost unul strâns, (8 echipe participante), iar pe primul loc s-a clasat echipa elevilor Bucur Alexandru/Ion Alexandru.

La aceste rezultate foarte bune au contribuit, evident, și cadrele didactice, care s-au ocupat de pregătirea elevilor – prof. coordonator Silviu Pavel și directorul școlii din Balotești, Maria Tănasa, dar și primaria Balotesti – care a ajutat la deplasarea micilor competitori.