Stoica şi Marinescu, fraţi de cruce, de la bun început, până la un firesc sfârşit. Un maidanez cu zgardă şi medalion, alături de rasatul Cihuahua, mai vor o tură de pa-tru ani.
Un Touareg, 40.000 de euro şi postul de viceprimar, cam atât se poate spune că valorează, la prima strigare, moralitatea unui politician din Buftea. Cel puţin cu atât a fost cumpărat în urmă cu patru ani Radu Titus Marinescu, frăţiorul de fără­delegi al primarului Ion Stoica. Ulterior, afacerile s-au diversificat, licitaţiile s-au împărţit frăţeşte, nu neapărat în mod egal, la fel ca şi piscinele, concediile şi beneficiile ştiute şi neştiute.
Oricât ar poza în politicieni cu idei diferite, primarul şi viceprimarul din Buftea sunt percepuţi de marea majoritate a locuitorilor din oraş ca doi fraţi, un fel de Romu-lus şi Remus moderni. De ani de zile buftenii îi văd la braţ. Când nu sunt în primărie să mai ticluiască vreo licitaţie aducătoare de para-ndărăt, hop, îi vezi la şpriţ,’’la Cal”, la Palat. Când nu sunt la şpriţ, pleacă împreună cu familiile la munte. Dealtfel se poate spune că o familie mare şi fericită conduce de patru ani destinele buftenilor, famiglia Stoica-Marinescu, doi şmecheraşi, unul cu şcoala ciordelii învăţată prin bodegi şi spelunci, celălalt trecut prin şcoli ceva mai înalte (păcat de ele), ambii care nu ar da drumul la ciolan pentru nimic în lume.
Promisiuni și realizări, la ora bilanţului
Ce promiteau cei doi în 2008? Va curge lapte şi miere în Buftea, cu ei doi la cârmă, oraşul va ajunge capitală de judeţ, iar lumea va culege covrigii din coada câinilor scopiţi ulterior tot de cei doi. Ce s-a ales de oraş între timp şi care este realitatea? De frica puşcăriei Stoica a virat-o la UNPR, apoi la PPDD, în timp ce  Marinescu se dă şi acum mare dizident prin primărie şi purtător al făcliei pesediste. Nici usturoi nu au mâncat, nici gura nu le miroase, deşi în jurul lor pute mai tare decât într-o cârnăţă-rie!
Un Touareg și 40.000 de euro, pentru o ­dragoste eternă
De parcă Stoica a regizat singur licitaţiile… Marea prietenie a început de la un Touareg, maşină pe care Stoica i-a făcut-o cadou lui Marinescu ca să l susţină în turul doi al alegerilor din anul 2008. Pe lângă SUV, pe care dealtfel Marinescu îl are şi acum, marele pesedist s-a mânjit pentru 40.000 de euro şi s-a ales şi cu funcţia de vice, un fel de slugă a lui Stoica.
Costume Armani și ­piscine bleu identice
Nimeni nu mai poate crede,, după aceşti ani de real dezmăţ pe banii buftenilor, că Stoica şi Marinescu nu sunt pe aceeaşi mână. Până şi piscinele le au căpătat de la aceeaşi sursă, au aceleaşi dimensiuni, culori şi marcă. Ca să nu mai spunem că până de curând se îmbrăcau la fel, numai în Armani, Gucci şi alţi designeri de marcă, direct la ei în birou, prin intermediul unor comercianţi ambulanţi şi tuciurii, care-ţi vand costumul în funcţie de firma dorită. „Ce-i şefu’, vrei să fie Armani? Nicio proble-mă, schimbăm eticheta!”. Glumeşte lumea pe stradă în Buftea şi se spune că de-aia are Marinescu mustaţă, ca să nu fie confundat cu Stoica. Acum nu i mai confundă nimeni, unul rămâne un maidanez cu zgardă şi medalion, în timp ce Marinescu s-a pomenit peste noapte cu porecla de Cihuahua. Nici că se putea mai potrivit!
Au fost părtași la licitaţii, alături de consilierii lor
Vă mai aduceţi aminte de campania electorală din anul 2008? Când pesediştii promiteau că vor curăţa primăria Buftea de incapabili afirmând că doar jumătate dintre angajaţi ar fi suficienţi? În patru ani, Stoica şi Marinescu au dublat efectivul instituţiei, başca angajările din structurile descentralizate ale primăriei: A.D.P., devenit SC Admin Cons SRL, apoi SC General Serv S.A., Poliţia Locală, Serviciul de Evidenţă al Populaţiei (unde au ascuns-o pe delapidatoarea secolului din Buftea), A.S.C.S. Buftea, etc.
La fel s-a mers şi cu ciordeala şi licitaţiile trucate, unde cei doi au fost tovarăşi, ajutaţi de nişte consilieri care s-ar putea să plătească prin ani grei de libertate faptul că au votat la ordinul celor doi, tot ce au vrut aceştia. Şi n-au votat degeaba, că a curs nişte miere de pe masă şi în gurile lor.
Aşa, ca exemplu, o scurtă aducere aminte a celor care s-au murdărit pe guri: Daniel Costea-lucrări la ­şcoli, mobilier, acoperişuri, lucrări de tâmplărie; Daniel Mande, licitaţii trucate sparte in mai multe lucrări sub 15.000 de euro ca să se incadreze în atribuire directă; Sorin Dumitrescu, bugetul pentru sport (cam 12.000.000.000 lei ­anual), alături de Dănuţ Mande; împreună cu mulţi alţii care au prosperat alături de tandemul Stoica-Radu Marinescu. Disperarea celor doi, primar şi vice, de a rămâne pe funcţii, vine tocmai din frica de a nu rămâne fără caşcaval şi fără protecţie, însă greu de crezut că „echipa” Stoica-Marinescu îi mai poate păcăli încă odată pe bufteni. Chestia este că ei din asta trăiesc……