Staţiunile în care te poţi trata 
Peste 15 staţiuni din ţară participă la programul din acest sezon. Amara, Buziaș, Călimănești – Căciulata, Moneasa, Băile Herculane, Băile Olănești, Băile Felix, Sovata, Tușnad, Slănic Moldova, Pucioasa, Lacul Sărat, Vatra Dornei și Turda sunt doar câteva dintre ele. În total, 42 de hoteluri fac rezervări pentru cazarea și tratarea bolnavilor. Aici poţi beneficia de fizioterapie, kinetoterapie, masaje terapeutice, toate tratamentele de recuperare fiind realizate de/ și sub atenta supraveghere a perso-nalului spe­cia­lizat. Dar, vei primi îngrijirile de care ai nevoie numai în baza  recomandării de la medicul de familie sau specialist și numai după ce faci davada că plătești asigurările de sănătate sau, după caz, prezinţi o copie a talonului de pensie.

330 de lei, cele mai ­ieftine servicii 
Creșterea de preţuri pentru principalele utilităţi din această perioadă atrage după sine o scumpire a costurilor cazării, mesei și procedurilor medicale cu aproximativ 5 – 8%. Astfel, un sejur de șase nopţi cazare în cameră dublă, mic dejun, un control medical la sosire, două proceduri medicale efectuate în fiecare zi în funcţie de reco-mandarea medicală pe care o prezinţi, te costă 330 de lei de persoană, la un hotel de două stele. Dacă îţi faci rezervarea printr-o agenţie de turism, vei mai lăsa un comision de 10% agenţiei. Pentru aceleași servicii la un hotel de trei stele vei plăti 360 de lei pentru o singură persoană. La o demipensiune de două stele, cu două mese pe zi incluse și aceleași servicii vei plăti 470 de lei pe sejur de persoană, plus 15% comision agenţiei. De asemenea, cazarea, cele două mese zilnice, consultaţia și tratamentul în regim de demipensiune la trei stele, te costă 540 de lei de persoană. Reţine! Pachetele tursitice se acordă numai categoriilor sociale de la pensionari, până la studenţi sau persoane active diagnosticate cu anumite afecţiuni a căror ameliorare sau însănătoșire depinde de tratamente balneare.
Sfaturi utile
 verifică din timp situaţia disponibilităţii locurilor ca să nu ai surprize neplăcute când vrei să-ţi faci rezervarea;
 ai posibilitatea să ocupi un loc prin intermediul oricărei agenţii de turism din ţară inclusă în acest program sau direct de la deţinătorii de bază de cazare din staţi-uni;
 poţi obţine informaţii suplimentare direct de la reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România, agenţiilor de turism sau cei ai staţiunilor care oferă serviciile res­pective.