Ai luat BAC-ul şi intenţionezi să te înscrii la o facultate din Capitală? Cele mai multe locuri pentru anul universitar 2013-2014 sunt la Universitatea Bucureşti, Academia de Studii Economice şi la Politehnică.
La fel ca în anii anteriori, pentru multe dintre specializări nu se organizează examen, admiterea făcându-se pe baza dosarelor şi a mediei de la bacalaureat.
Universitatea Bucureşti
4.400 de locuri fără taxă
4.000 de locuri cu taxă
Înscrierile durează până pe 18 iulie, taxele de înscriere fiind cuprinse între 80 şi 320 de lei. La majoritatea specializărilor admiterea se face în urma concursului de dosare, media de la BAC făcând departajarea. Doar la Drept şi Jurnalism vor exista probe de admitere. Şi în acest an va exista Departament de Învăţământ la Distanţă Credis.
Academia de Studii Economice
2.826 locuri fără taxă
2.714 locuri cu taxă
La Facultatea de Management vor fi cele mai multe locuri – 660. La Contabilitate vor exista 610 locuri disponibile, iar la Comerţ 600. Se pot face înscrieri până pe 19 iulie, la ora 16.00. Taxa de înscriere este 100 de lei, iar pentru ocuparea locurilor se dă admitere. 70% din pondere o are rezultatul testului grilă, iar 30%, media de la BAC. Locurile rămase după admitere, vor fi ocupate în a doua etapă, în funcţie de mediile de la bacalaureat ale concurenţilor înscrişi.
Universitatea Politehnica
3.600 locuri fără taxă
1.150 locuri cu taxă
Cele mai multe locuri vor fi la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei – 652 de locuri. Şi aici se percepe taxă de înscriere, aceasta fiind de 100 de lei. De asemenea, se organizează concurs de admitere la facultăţile: Energetică, Automatică şi Calculatoare, Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Transporturi, Inginerie Aerospaţială, Inginerie în Limbi Străine şi Ştiinţe Aplicate. Pentru Ingineria în Limbi Străine e nevoie de un Certificat de competenţe lingvistice. La restul facultăţilor se intră pe baza notelor din foaia matricolă şi a unui interviu.