Dacă îţi doreşti să ai un copil, primul lucru pe care ar trebui sa îl faci este să adopţi un stil de viaţă cât mai sănătos şi mai activ. În plus, se pare că există şi câteva alimente pentru creşterea fertilităţii.

Avocado

Fructele de avocado sunt bogate în grăsimi sănătoase, care pot amplifica fertilitatea. Studiile au demonstrat că  femeile care consumă cantităţi mari de astfel de nutrienţi în perioada în care sunt fertilizate in vitro au o rată de succes de trei ori mai mare decât cele care consumă cantităţi scăzute. În plus, grăsimile mononesaturate contribuie la scăderea nivelului de colesterol din sânge, prevenind astfel bolile cardiovasculare sau accidentul vascular cerebral.

Seminţe de floarea-soarelui

Seminţele de floarea soarelui nu sunt doar o gustare populară şi apetisantă, preferată de multa lume, dar sunt şi foarte bune pentru sănătatea ta. Bogate în zinc, acestea ajută la echilibrarea hormonilor de reproducere, aplificând nivelul de fertilitate.

Scorţişoară

Extrem de sănătoasă, scorţişoara are multiple proprietăţi. Acest condiment poate reduce insulina, ajutând, în acelaşi timp, la creşterea ratei de ovulaţie. Este ideal de pus în smoothie-uri!

Ouă

Ouăle fierte sunt bune pentru creşterea fertilităţii, fiind bogate în vitaminele D şi B6. Acestea amplifică producerea de progesteron, hormon necesar pentru sarcină.

Hrişcă

Aliment adesea confundat cu cerealele, seminţele de hrişcă sunt bogate în compuşi care scad nivelul insulinei şi al testosteronului, un proces care poate spori ovulaţia. Gătiţi un sfert de cană de hrişcă şi consumaţi-o la cină de trei ori pe săptămână.