Vă mărturisesc că sunt consternat de ceea ce se petrece de o lună la CJ Ilfov. Activitatea Consiliului este practic blocată de atacurile celor care, se presupune, ar trebui să colaboreze, sau, cel puțin, să „coabiteze” cu partenerii de alianță. Este de neînțeles, cel puțin pentru mine, ce i-a apucat, așa, dintr-o dată, pe consilierii PSD, care, de o lună au declanșat un război fratricid împotriva aliaților din Uniune, și, mai ales împotriva președintelui CJI, Marian Petrache. Mi se pare stranie și alianța pidosnică a PSD cu consilierii PDL, UNPR și PP-DD. Mai ales că în protocolul de colaborare al USL este interzisă orice colaborare cu fosta „jucărea” băsesciană, mai exact PDL. 

Dar și mai stranie mi se pare faptul că declanșarea ostilităților a început odată cu prezența, devenită ulterior constantă, a tandemului format din senatorul PSD, Gabriela Firea și prefectul județului, Speranța Cliseru. Ei bine, taman atunci s-au iscat năzbâtiile în CJI. Totul a început cu schimbarea din funcție a vicepreședintelui Cristina Manicea. A urmat apoi o nouă ședință furtunoasă la care au partcipat și consilierii PDL care fuseseră excluși din partid, dar care au primit, drept recompensă, oareșce sinecuri prin anumite consilii de administrație. O decizie, a cărui legalitate, mie, personal, îmi naște semne de întrebare. Dar să trecem peste asta. Bomboana de pe colivă a fost pusă, însă, la ședința din 26 august. Atunci am asistat la o demonstrație de forță a Monstruoasei Coaliții, formată din 19 membri, apărută cu trei săptămâni în urmă. Aceasta a votat împotriva a două proiecte de hotărâre doar pentru că erau propuse de președintele Consiliului. Iar votul a fost „în umanimitate”, cum obișnuia să spună Răposatul. Aceași „umanimitate” s-a manifestat, de data aceasta pe invers și la proiectul care prevedea reinstalarea în funcția de director al DGASPC a lui Adrian Dumitrescu, deși Bogdan Pîntea, directorul interimar de până atunci, votat în unanimitate pe 29 mai pentru ocuparea acestui post de aceeași consilieri, promovase, cu brio, examenul de titularizare. O decizie care frizează penalul. Vigilenți s-au dovedit a fi cei 19 cavaleri ai Apocalipsei și în privința asocierii CJI pentru realizarea clusterului „High Tech” de la Măgurele. Din nou, ei au votat împotriva acestei asocieri, invocând motive puerile, ca să nu le spunem prostești. Totul, s-a vrut a fi o lecție aplicată „dictatorului” Petrache, care, vezi Doamne, nu îi consultă cu privire la trebile județului.

În urma acestor evenimente, te întrebi: cine ce are de câștigat din acest război? Evident, în niciun caz locuitorii Ilfovului. Care este miza încleștării dintre doi aliați care, se presupune, trebuiau să colaboreze? Răspunsul pare unul singur: „Cherchez l’argent!”, ca să parafrazăm o expresie franțuzească. De aceea, înclin să cred în spusele lui Marian Petrache, care a afirmat că miza o constituie cei 300 de miloane de euro destinați Master Planului pentru canal și apă din Ilfov. Pentru acești bani, persoane importante (nu spui cine, vorba lui Dandanache) ar fi în stare să calce pe cadavre. Totul pentru binele personal și în detrimentul ilfovenilor.