La 15.32 am ajuns la Chitila, la Școala gimnazială cu clasele I-VIII nr. 1 ”Prof. Ion Vișoiu” unde au fost amenajate secțiile de votare nr. 28 și 29.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 478, ediția print

Spre deosebire de toate celelalte secții de votare din Ilfov care ne-au facilitat accesul în secțiile de votare, conform legii și regulilor stabilite de Biroul Electoral Central, deși ne-am prezentat acreditările, aici ne-am lovit de o atitudine refractară și foarte multe suspiciuni. Președintele secției 28 nu a dorit să spună cum se numește și nu a vrut să ne ofere informații legate de prezența la vot. A menționat că a sunat undeva la ”presă” să verifice și răspunsul a fost în final ”Nu”, menționând ”informații nu vă putem oferi. Nu centralizez eu prezența la vot. Nu vreau să vă ofer aici pe secție”. Nici fotografiatul nu a fost permis.

La secția nr. 29, am aflat că au votat 799 de persoane, 1.625 persoane fiind arondate, iar 193 persoane au votat pe liste suplimentare.

În orașul Chitila, pentru alegerea următorului președinte al României, au fost amenajate în oraș 9 secții de votare, pentru aproximativ 12.500 de alegători.