În ciuda unor voci din PNL care îl acuză pe fostul premier Dacian Cioloș de eșecul liberalilor la alegerile din 11 decembrie, conducerea acestei formațiuni politice este de altă părere și consideră că Cioloș este binevenit în acest partid.

Cea care a făcut o serie de declarații în acest sens a fost Raluca Turcan, președintele interimar al Partidului Național Liberal. Ea a susținut, luni, că fostul premier Dacian Cioloș este binevenit în această formațiune. Turcan a subliniat, însă, că nu se impune o discuție în conducerea partidului, pentru că totul depinde de o decizie a fostului prim ministru. „Nu cred că se impune o discuție în Biroul Politic despre o decizie individuală a domnului Cioloș. Pot doar să comentez decizia domnului Cioloș. (…) Poziția mea este aceeași: cred că domnul Dacian Cioloș ar fi fost și ar fi binevenit în Partidul Național Liberal”, a spus Turcan, înainte de ședința BPN al PNL, care are a avut loc la Palatul Parlamentului.

Turcan a mai argumentat și faptul că PNL are nevoie de oameni noi, iar partidul trebuie să manifeste deschidere, în acest sens. „Eu cred că foarte mulți colegi s-au exprimat că Dacian Cioloș ar fi un om foarte bun pentru a face parte din echipa PNL. Suntem în plin proces de reconstrucție a partidului, este nevoie și de oameni noi în decizia politica și cred că solidaritatea în astfel de momente este foarte importantă”, a adăugat liderul PNL.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.342