Un altfel de weekend

Dacă sunteţi iubitor de sport, de mişcare în aer liber, dacă vă place să vă petreceţi timpul liber uitând de cotidian, dacă, în acelaşi timp, admiraţi la tv ­cursele de cai, sunteți așteptați la Clubul Arkadia.

Situat la 15 minute de Bucureşti, pe şoseaua care duce la Snagov, în satul Ciofliceni, clubul oferă condiţiile ideale pentru cei care privesc călăritul ca pe un sport. Echitaţia, activitate practicată înainte doar de nobili, a rămas şi acum un sport la fel de nobil, deoarece îngrijirea unui cal presupune foarte multe eforturi financiare. 

Clubul a fost înființat de  dl Maaz  în 1999, fiind achiziționat de dna Emilia Dumitrescu în 2005. Domnia sa care a continuat dezvoltarea clubului prin construirea unui manej interior, a unui grajd pentru cai, restaurantul și piscina. Arkadia poate oferi sesiuni de agrement sau şcoală pentru cei care doresc să se apropie de acest sport. 

Directorul general al clubului, Emilia Dumitrescu, spune că „la mine e ca o… moştenire de familie. De fapt, povestea porneşte de la străbunicul, cunoscut şi apreciat fierar şi potcovar la vremea lui, dar care l-a dat pe bunicul să înveţe croitorie după ce, într-o zi, acesta a scăpat o potcoavă încinsă pe picior. De atunci, bunicul nu a mai vrut în ruptul capului ca această meserie să se perpetueze în familie. Şi, totuşi… echitaţia este o îmbinare între artă şi sport. Desigur, eu nu am vrut să mă fac potcovar, dar am rămas cu o nostalgie pentru cai. Iubesc toate animalele, dar calul este un animal inteligent, puternic, ce a fost alături de om din cele mai vechi timpuri.” 

Numele Arkadia apar­ţine unui ţinut muntos din regiunea Peloponez (Grecia Antică), pământ de o frumuseţe rară, care a inspirat numeroase legende. „Et in Arkadia Ego” (şi eu am fost la Arkadia), este o expresie ce mărturiseşte nostalgia după o fericire pierdută.

Directorul general al clubului, Emilia Dumitrescu, ne povestește despre competițiile câștigate:

„Balcaniada din 2005, de la Istanbul, me­dalia de bronz cu echipa la Amazoane (Amazoane este un concurs la care participă fete sau femei, iar obstacolul nu se ridi-că mai mult de 1,20 – 1,25 m), cu calul Goldstar, urmează Cupa federaţiei la echipe (2009), Balcaniada din Grecia (2009), unde am obţinut medalia de argint cu echipa la Amazoane, cu calul Cho-Cho-San (calul meu personal). Anul acesta am ocupat locul 5 la con­cursul Royal Sport Horses, pentru proba de nivel D (1,10 m) cu acelaşi cal Cho-Cho-San.” 

În acest club sunt bineveniţi toţi cei care vor să şi petreacă altfel timpul liber. De la copii, la adulţi, toţi se pot simţi bine aici. Cui nu-i place să călărească,  poate fo-losi avantajele piscinei, iar pentru res­tul există un restaurant cu terasă, care vine să completeze orele petrecute aici. 

Costurile lecțiilor de echitație

O şedinţă asistată de instructor, de 30 minute, costă 50 lei. Plimbările individuale sau în grup la pădure, asistate de instructor, pe trasee cu durata de 1 oră, sunt 150 de lei/persoană. La abonamentul cu 10 şedinţe/30minute (9+ 1 gratuită), asistate de instructor se plătesc 450 lei. Atenţie!!! La finalizarea unui curs de echitaţie, în formula 9 lecţii +1 gratuită, se eliberează diploma de absolvire a ­cursului!!!

Şedinţa de 45 minute, sărituri obstacole, asistată de instructor,  este 100 lei, iar abonamentul cu 10 şedinţe/45 minute, sărituri obstacole, asistate de instructor, cos-tă 900 lei.

Se lucrează deopotrivă cu toate vârstele şi categoriile de oameni, pentru că echitaţia este un sport al echilibrului fizic şi psihic.

Clubul Sportiv privat Arkadia Horse poate să ofere pentru caii celor interesați cazare, masă, întreţinere şi plimbare la standard european. Caii beneficiază aici de:  igienă şi supraveghere medicală, boxe igienizate permanent, de șapte padocuri spaţioase, de furajare – ovăz, fân, lucernă, vitamine etc. Pensiunea pentru cai este 320 de euro pe lună.