Vă propun un scenariu pe care la prima vedere mulți l-ar putea considera fantezist, dar care nu este deloc imposibil sau neverosimil, în România nebună de astăzi, unde orice este posibil.

Un scenariu ce ar putea fi cheia dezlegării „rebusului” care este scandalul Ghiță-Coldea. Așadar, să ne întoarcem puțin în trecutul apropiat. Scriam acum ceva vreme, că sunt convins că România este condusă nu de cei aleși de electorat, ci de anumite forțe oculte. Mai precis de un grup securisto-mafiot care a acaparat economia țării și care taie și spânzură în România.

Îi dădeam atunci exemplu pe Dan Voiculescu, Viorel Cataramă sau Ioan Niculae, foști ofițeri de Securitate care, peste noapte deveniseră ditamai miliardarii. Dar, afirmam eu, niciunul dintre aceștia ca și alte zeci și sute asemeni lor nu erau de capul lor. Pentru că, toți erau „ghidonați” de la Centru de un grup de ofițeri de informații din vechea și noua gardă. Ei constituiau un soi de „Cupola” condusă de un „capo di tutti capi”, asemănător structurii omoloage celei existente în Mafia italiană.

Ei bine, plusam eu, acel șef al Cupolei îi pedepsea aspru pe membrii acestei mafii securistice care mișcau în front sau fluierau în biserică, prin fabricarea de dosare de corupție, spălare de bani, dare și luare de mită, abuz în serviciu etc., lucru care se tot confirmă în ultima vreme.

Acum, totul vine de se leagă. Cel pe care-l bănuiesc că este il capo di tutti capi nu este altul decât generalul Florian Coldea. Și așa ajungem la amicul Sebastian Ghiță. Este cât se poate de straniu cum, după o mare prietenie dintre cei doi, care au colaborat fructuos prin atribuirea unor contracte babane firmei Asesoft și plimbări și vacanțe în locuri exotice, Coldea și Ghiță au devenit cei mai aprigi dușmani! Dar, sunt convins că există o explicație. Odată aruncat în ghearele DNA și ale Cucuvelei Mov, Ghiță încearcă să scape cum poate. Și cum el este foarte familiarizat cu serviciile, al căror membru bag mâna în foc că este sau a fost, a apelat la reprezentanții opoziției față de Coldea, din SRI.

Pentru că nu mai este un secret că în orice serviciu de informații există mai multe facțiuni, „bisericuțe” dacă vreți, care luptă să obțină puterea și controlul acestei instituții de forță în statul român. Eu sunt convins că, la ora actuală, a fost declanșat un război intern pe viață și pe moarte între aceste facțiuni din SRI. Miza? „Decapitarea” lui Coldea. Și ce unealtă mai bună se poate găsi în acest scop decât Ghiță, care i-a fost atât de aproape generalului și care, evident, cunoaște o groază de lucruri nu tocmai „cușere” despre el?

Și, iată, descâlcim ițele acestei afaceri. Eu știu unde ar putea fi ascuns Ghiță! Într-una din casele conspirative ale SRI păstorite de dușmanii lui Coldea, care l-au pus pe Sebi la păstrare, pentru a-l folosi în propriile lor interese. De acolo pleacă și filmulețele cu dezvăluiri incendiare. Eu zic că este un scenariu posibil.

Citește și: Florian Coldea, trecut în rezervă