Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are în plan continuarea montării de separatoare de sens pe porţiunile de drum cu două benzi pe sens, pentru a reduce accidentele grave, însă aceste operaţiuni vor depinde de fonduri.

”CNAIR, prin Direcţia Regională de Drumuri și Poduri București, are în plan să monteze separatoare de sens din beton – parapet tip N4 pe toate drumurile cu patru benzi de circulaţie pe care le are în administrare. În funcţie de bugetul ce va fi alocat pentru anul 2017, se vor putea achiziţiona aceste separatoare de sens”, au spus oficialii companiei.

Spre exemplu, în lunile decembrie și ianuarie, pe DN 6, în localităţile Buda și Cornetu, în apropierea Capitalei, au avut loc trei accidente grave. Cele mai multe incidente au loc din cauza șoferilor care întorc sau virează stânga încălcând banda continuă.

Anul trecut, compania de drumuri a demarat operaţiunea de montare a separatoarelor de sens și pe DN1, în zona Băneasa, la ieșirea din București, după ani de zile în care au avut loc accidente grave în această zonă.