Complexul Sportiv de Natație Otopeni a găzduit la finalul săptămânii trecute, în perioada 5-7 mai, o nouă competiție importantă: Campionatul Național de sărituri în apă pentru seniori și juniori A și B, ediția 2023.

Organizată de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, întrecerea a reunit la start sportivi de la toate cluburile de profil din țară. Competiția a fost organizată pe grupe de vârstă și sex, și anume, masculin și feminin, juniori B: 14-15 ani; juniori A: 16-17 ani și open, pentru seniori. Sportivii au concurat, de asemenea, și la mai multe probe, potrivit regulamentului. Astfel în prima reuniune, din data de 5 mai, s-au desfășurat sărituri pentru juniori A și B, de la trambulina de 3 metri, dar și proba de Team Event pentru seniori. În cea de-a doua reuniune, cea de după-amiază, a avut loc întrecerea de sărituri de la platformă feminin, pentru aceleași categorii de vârstă.
Pe 6 mai, în ziua a doua, prima sesiune a găzduit întrecerile  feminine la trambulina de 1 metru (juniori-seniori), dar și proba de sincron 3 metri (juniori-seniori feminin). În a doua reuniune, sportivii au participat la probele masculine de juniori și seniori de sărituri de la platformă, sincron 3 metri și sincron platformă. În fine, în ultima zi, s-au desfășurat, în prima parte a zilei, reuniunea de sărituri de la trambulina de 3 metri, feminin, juniori și seniori, iar în ultima reuniune, au avut loc săriturile de la trambulina de 1 metru masculin, de asemenea la toate cele trei categorii de vârstă.
Constantin Popovici, vedeta competiției
Cel mai performant sportiv al competiției, așa cum, de altfel, era de așteptat, a fost nimeni altul decât Constantin Popovici, cel care a impresionat o lume întreagă cu evoluțiile sale, mai ales cele de la mare înălțime. El, de altfel, este cel care a executat o săritură unică în lume. Sportivul a participat și a competiția de la Otopeni, unde a obținut cele mai multe medalii. „Am participat la toate probele competiți­ei, 1 metru, 3 metri, platformă, sincron 3 metri și Team Event. Am câștigat la 1 metru, 3 metri, platformă, proba de Team Event și m-am clasat pe locul 2 la sincron 3 metri mixt. Cel mai important lucru pentru mine este faptul că m-am calificat la Campionatele Mondiale, sunt singurul săritor român care a  realizat baremul de participare la această competiție pentru platformă 10 metri, dar și pentru trambulină.
Din păcate, în acest concurs eu m-am bătut cu mine însumi, și am în vedere nivelul săritorilor din România, care este unul scăzut. Eu m-am antrenat ca să-mi fac acest barem, pentru ca să ajung la Mondiale, pentru că acolo se dă adevărata bătălie”, ne-a declarat Constantin Popovici. L-am întrebat pe marele campion ce părere are despre complexul de natație din Otopeni. „Este superb, ne face plăcere de fiecare dată să venim aici. Eu mă antrenez la Bacău, dar pentru concursuri venim aici, pentru că e o plăcere să avem «un bazin ca afară»”, ne-a declarat, pentru Jurnalul de Ilfov, marele campion.