Oficialii clubului ilfovean au hotărât, în vacanța competițională, să renunțe la 14 dintre cei 31 de jucători pe care îi dețineau în lot. Gurile rele spun că staff-ul echipei s-a resemnat cu ideea că team-ul ilfovean are toate șansele să retrogradeze în Liga a II-a și, în aceste condiții, nu se justifică cheltuielile cu un număr atât de mare de jucători.

Așadar, în stagiul de pregătire de 18 zile, din Italia, Concordia va pleca cu un lot considerabil subțiat. Cei 14 jucători care nu vor mai avea parte de cantonamentul din „Cizmă” sunt Silviu Pană, Cristian Sârghi, Cătălin Ţâră, Bruno Madeira, Marin Marian, Alexandru Vagner, Ion Lucian, Cristian Ciobanu, Marian Constantinescu, Daniel Lung, Mihai Dina, Andrei Voineag și Alin Zaharia. De remarcat că, printre aceștia se numără și Marian Constantinescu, cel care și-a „dat viața” în ultima etapă a sezonului trecut, în meciul FC Brașov – Gaz Metan (0-0), rezultat care i-a ținut pe ilfoveni în Liga 1. Acesta  s-a antrenat sâmbătă cu echipa, dar i s-a transmis că nu face parte din planurile lui Adrian Falub pentru retur.

Doar două „noutăți” la „Vulturi”

În privința transferurilor efectuate în pauza com­pe­tițională, „Vulturii” se pot lăuda doar cu doi nou-veniți, Marian Feussi, ex Dinamo și Neluț Roșu, sosit de la CFR Cluj. Adrian Falub, tehnicianul Concordiei, a declarat la Digi Sport că și-ar dori ca Vali Lazăr să rămână la echipă și speră că acesta nu se va întoarce la Dinamo. „Lazăr se plia pe stilul nostru de joc. Eu încă am speranțe că el nu o să se întoarcă la Dinamo. Dacă va rămâne acolo, îi doresc multă baftă. Am renunțat la 14 jucători. Marian Constantinescu nu face parte din planurile mele, chiar dacă s-a antrenat azi”, a spus Falub. De notat că Alin Buleică și Adrian Cristea, accidentaţi în ultima perioadă, au fost prezenţi la reunirea echipei. Cei doi au trecut cu bine peste problemele medicale și sunt apţi de joc.

Reacții contradictorii

Părerile jucătorilor „maziliți” sunt împărțite. Dacă Cristian Sârghi spune că n-are ce să reproșeze conducerii Chiaj­nei, care, spune el, „s-au purtat exemplar cu mine”, atacantul Mihai Dina consideră decizia oficialilor echipei ca fiind incorectă. „Nu cred că au procedat corect față de noi. Ar fi putut să ne anunțe imediat după jocul cu Botoșani și cred că era mai bine pentru toată lumea. Poate până acum mulți dintre noi am fi fost pregătiți și nu am fi avut această surpriză neplăcută. Eu unul sunt pregătit, pentru că mai am contract până la vară și era normal să caut variante. Am oferte și din țară și de afară, dar sunt jucători care mai au și un an și jumătate de contract sau chiar mai mult și nu cred că vor pleca așa ușor. Plus că toți avem și restanțe salariale de două luni și jumătate”, a declarat Mihai Dina.

 

Baze Ilijoski, golgheterul primei ligi din Macedonia, la FC Voluntari

 

FC Voluntari l-a transferat pe golgheterul primei ligi din Macedonia. Atacantul Baze Ilijoski de la Rabotnicki a înscris 13 goluri în 18 etape, în acest sezon și va juca din primăvară la echipa antrenată de Gigi Mulţescu. Ilijoski a evoluat în tricoul Rapidului pentru o scurtă perioadă de timp, în 2012, recomandat fiind de prestaţiile foarte bune pe care le avusese la FC Brașov. Atacantul macedonean a câștigat 9 trofee în țara sa, 11 alături de Rabotnicki și unul cu Metalurg Skopje. Potrivit transfermarkt.de, cota jucătorului de 31 de ani este de 400.000 €.