Primăria Cornetu, prin Centrul Cultural Cornetu, a organizat, la finele lunii septembrie, în Sala de spectacole a Centrului Cultural Cornetu, Concursul de muzică ușoară pentru copii ”Jolt Kerestely”. Organizatorii și-au propus astfel, pe lângă descoperirea și lansarea de noi talente, stimularea și încurajarea tinerilor interpreţi și punerea în valoare a muzicii românești și internaționale de calitate.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 472, ediția print

Marele Premiu, premii speciale și minirecital al artiștilor consacraţi

Marele Premiu al concursului a fost obținut de Tican Andreea Cristina, București. Au mai fost acordate patru premii speciale, două de către compozitorul Jolt Kerestely, concurenților Gheorghiu Angela Ioana și Bordeianu Elena Antonia, și două de către Asociația Artiștilor Plastici Trai-Art, concurenților Buea Valentin Irinel și Bordeianu Elena Antonia. La finalul concursului, o parte din membrii juriului au susținut un minirecital muzical. Au cântat Marina Florea, Marian Nistor&Dorina Paraschiv Nistor și Stela Enache – care a reușit să umple scena de copii. Tican Andreea Cristina, câștigătoarea Marelui Premiu, a interpretat într-o manieră diafană piesa ”Copacul”, a compozitorului Jolt Kerestely.

Concursul a cuprins trei secțiuni: 5 – 8 ani; 9 – 12 ani și 13 – 16 ani, iar concurenţii au avut de interpretat două piese, pri­ma din repertoriul muzicii ușoare românești sau internaționale, iar a doua din repertoriul compozito­rului Jolt Kerestely. Juriul a fost format din Jolt Kerestely, președinte, și membrii Cristina Manoliu, Stela Enache, Marina Florea, Marian Nistor, iar prezentatorul concursului a fost Octavian Ursulescu. În debutul concursului, Corala ”Cornețenii” a Centrului Cultural Cornetu, di­rijată de col.(r) prof. Marius Cru­cianu, a interpretat Imnul ”Micii Cornețeni”, compus de Jolt Keres­tely, special pentru copiii din lo­calitate. Deschiderea concursu­lui de muzică ușoară pentru copii a fost oficiată de primarul comu­nei, Adrian Stoica, prezent prin­tre concurenţii emoţionaţi și pă­rinţii lor pe toată durata acestuia. S-au înscris 70 de concurenți (din București, Il­fov, Brașov, Pitești, Ploiești, Călărași, Câmpulung Moldo­venesc, Râmnicu Vâlcea, Bâr­lad, Vaslui, Tecuci, Craio­va, Galați, Târgu Jiu, Slo­bozia, Iași) iar 59 au reușit să se prezinte la concurs. Toți co­pii au primit, la fi­nal, diplome de participare, ca­douri și dulciuri.

Câștigători talentaţi

SECŢUNEA I (5 – 8 ANI):

Premiul I – Condilă Robert Marius – București;

Premiul II – Handoca Tiberiu Ioan – Otopeni;

Premiul III – Dăneţiu Carina Sofia – Voluntari;

Mențiune – Facuș Daria Andreea – Măgurele.

 

SECŢIUNEA A II-A (9 – 12 ANI):

Premiul I – Buea Valentin Irinel – Balotești;

Premiul II – Gheorghe Elena Irina – Râmnicu Vâlcea;

Premiul III – Bleoju Amalia Maria – Bârlad;

Premiul III – Ionescu Mara Adriana – București;

Mențiune – Gherman Lorena Maria – Râmnicu Vâlcea;

Mențiune – Susanu Maya Alessia – Iași.

SECŢIUNEA A III-A (13 – 16 ANI):

Premiul I – Velea Oana Maria – București;

Premiul II – Manolescu Ana Marina – București.

Premiul al III-lea și Mențiunea de la a treia categorie de varstă (13 -16 ani) au fost direcționate la a doua categorie de varstă (9 – 12 ani), unde au fost mult mai mulți concurenți înscriși și au avut note mai mari.

Fotografii realizate de Dana Corina Popescu